Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Hüdavendigar Günay, yapılan çalışmalar sonucunda Oda bünyesinde “Tek Durak Ofis” kurulduğunu belirterek, bundan böyle şirket kuruluşlarıyla ticaret sicil harçlarının tahsili işlemlerinin KUTSO’da yapılacağını açıkladı. Başkan Günay, şirket kuruluşlarında üyelerin, tescil işlemlerini, banka ve notere gitmeden KUTSO’da yapma olanağına kavuştuklarının müjdesini verdi.

Günay, "Ticaret Sicili Müdürlüğümüz artık ana sözleşme ve imza beyannamesi tasdiklerini cüzi bir bedelle yapacak. Ayrıca hisse devir tescilinden alınan 341 TL'lik harç bedeli de kalktı. Öte yandan TOBB ve Maliye Bakanlığı tarafından geliştirilen Harç Takip Sistemi yazılımı ile vergi daireleri tarafından alınan Ticaret Sicil Harçları da bundan sonra odamız tarafından tahsil edilecek." dedi.

BANKAYA, NOTERE, VERGİ DAİRESİNE GİTMEYE GEREK KALMADI
Üyelerin talep ve önerilerini TOBB’un ilgili yerlere bildirmesi sonucunda Bakanlık ‘Şirket kuruluşunda Odaların Tek Durak Ofise dönüşümü’ konusunda harekete geçtiğini belirten başkan Murat H. Günay, “Maliye Bakanlığı 30.12.2016 tarihli ve 15 nolu Harçlar Kanunu Sirküleri ile Odalara şirket kuruluşlarıyla ilgili ticaret sicil harçlarının tahsili konusunda yetki verildi. İlerleyen günlerde şirket kuruluşlarında üyeler Odada sicil işlemlerini gerçekleştirirken, banka, noter gibi yerlere gidip gelmek yerine sadece Odaya giderek, tüm kuruluş işlemlerini gerçekleştirebilecekler” dedi.