KUTSO Kumluca Merkez Ofisi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Hüdavendigar Günay, ATSO Meclis Başkanı aynı zamanda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) Sigorta Acente...leri İcra Komitesi Başkan Yardımcısı Süleyman ÖZER, KUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Çetin, Kumluca, Finike, Demre ve Kaş ilçelerinde hizmet veren KUTSO üyesi sigorta acenteleri katıldı.

Toplantı öncesinde söz alan KUTSO Başkanı Günay, “ATSO Meclis Başkanı ve aynı zamanda TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkan Yardımcısı olan Süleyman ÖZER Bey’e ulaşarak, TOBB tarafında sigortacılık sektörü hakkında fikir alışverişi yapabileceğimiz ve sorunlarımızı iletebileceğimiz bir kişi ile toplantı yapmayı düşündüğümüz belirttiğimizde kendisi bizzat bu toplantıya katılarak bilgilendirme yapabileceğini belirtti. Kendisine ilgisinden dolayı çok teşekkür ediyorum.

KUTSO olarak gerek ilgili meslek komitelerimizde, gerekse üyelerimiz tarafından doğrudan ulaşan konuları önem derecesine göre TOBB üzerinde bakanlıklara kadar ulaştırarak takibini sağlıyoruz. Bugüne kadar hizmet bölgemizde bulunan Kumluca, Finike, Demre ve Kaş ilçeleri ile ilgili birçok konunun çözümünde önemli katkılarımız oldu. Bugün gerçekleştirdiğimiz toplantının da sigortacılık sektöründe faaliyet gösteren üyelerimiz için güzel sonuçlar doğuracağını ümit ediyorum” dedi.

KUTSO üyesi sigorta acenteleriyle birada olmaktan duyduğu memnuniyeti belirten ATSO Meclis Başkanı ÖZER, sigorta acentelerine Dünyada, ülkemizde ve Antalya’da ki sigortacılık verileri, Ülkemizde Sigorta Bilinci ve Tüketici Eğilimleri gibi konuları içeren bir sunum yaptı. Toplantıda ayrıca levha kaydı olmadan kayıt dışı sigortacılık işlemleri yapanların denetlenerek cezai işlem uygulanması, sigortacılık işlemlerinin Noter kanalıyla yürütülmesi konusunun uygunluğu, Tüv- Türk aracılığı ile de sigortacılık işlemlerinin yürütülmesi ile haksız rekabet ortamı oluşması gibi sorunlar da tartışılarak kayıt altına alındı.

Toplantıda görüşülen konuları TOBB Sigortacılık İcra Komitesine aktaracağını belirten Süleyman Özer, KUTSO’ya ve katılımcılara teşekkür etti.