KUTSO, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) tarafından tüm oda ve borsalarda sunulan hizmet türlerinin genişletilmesi, hizmet kalitesinin iyileştirilmesi amacıyla uygulamaya konulan Akredite Oda Sistemine 2014 yılında dahil olmuştu. Sistemin uygulanmaya başlanmasından 3 yıl sonra gerçekleşen Akreditasyon Denetimi...ni başarıyla tamamlayan KUTSO, 5 Yıldızlı Oda Hizmet Sisteminde bir üst seviyeye geçti.

Türk Loydu Baş Denetçisi Özlem Savran tarafından gerçekleştirilen denetim KUTSO yönetim kurulu, Meclis üyeleri ve personelin katılımıyla KUTSO Kumluca Merkez Ofisi toplantı salonunda açılış toplantısıyla başladı.

KUTSO’nun bölgenin en güçlü sivil toplum kuruluşu olduğunu belirten Yönetim Kurulu Başkanı Murat Hüdavendigar Günay, “Kumluca Ticaret ve Sanayi Odasında KUTSO Değişim Grubu olarak göreve geldiklerinde ilk olarak odanın fiziki şartlarını iyileştirmek ve odayı üyelerine aksaksız hizmet verir hale getirmek için çalışmaya başladık. Geride bıraktığımız 4 yıl içerisinde bu hedefimizi KUTSO’nun hizmet verdiği Kumluca, Finike, Demre ve Kaş ilçelerimizde tamamladık. Amacımız üyelerimizin ve bölge insanının “KUTSO iyi ki var” diyebilmesini sağlamaktır. Akreditasyon sistemi bizim bu hedefimize ulaşmamızda bize yol göstermekte ve hedeflerimize daha çabuk ulaşmamızı sağlamaktadır” dedi.

Açılış toplantısının ardından başlayan denetimde temel yeterlilik kriterleri olan yönetim ve oda mevzuatı, mali yönetim, insan kaynakları yönetimi, iş planlaması ve yönetimi, haberleşme ve yayınlar, bilgi ve iletişim teknolojileri kullanımı, üye ilişkilileri, kalite yönetimi, uluslararası ticaret gibi konular denetlendi. Sabah 08.30’da başlayan denetim gece 02.00’ye sürdü. Denetimin ardından ön değerlendirmesini tamamlayan Baş Denetçi Özlem Savran, KUTSO’nun 4 yıllık Akreditasyon döneminde önemli ilerlemeler kaydettiğini ve Akreditasyon Sisteminde bir üst seviyeye çıkmaya hak kazandığını belirtti.

Denetimin ardından açıklama yapan Başkan Günay, “Denetimin başarıyla tamamlanarak odamızın Akreditasyon Sisteminde bir üst seviyeye geçmesi KUTSO yönetimi olarak bizleri son derece mutlu etti. Bu başarıda emeği geçen başta genel sekreterimiz olmak üzere tüm personelimize teşekkür ediyorum” dedi.