Mart 2019 yerel seçimlerinin yaklaşmasıyla beraber Kumluca’da halk arasında belediye başkan adaylığında adı geçenleri siz okuyucularımız için derledik.

Kumluca’da halk arasında ismi ön plana çıkan her biri birbirinden değerli olan belediye başkan adaylarının özgeçmişlerini, kariyerlerini siz değerli okuyucularımız için derledik. Açıkladığımız isimlerin tamamı Kumluca’da belediye başkanlık makamını taşıyacak ve yürütebilecek meziyetlere sahip. Kumluca açısından çok şanslı bir durum. Kumluca siyasetindeki gelişmeleri en yakın takipçisi olarak okuyucularımız doğru bilgilendirmeye devam edeceğiz. İsmi geçen adaylara haksızlık olmaması adına alfabetik sıralamaya göre sıralanmıştır. Anlayışınız için şimdiden teşekkür ederim.

Adı geçen adayların hangi partiden aday olup, olmayacağını daha sonraki yazılarımızda açıklayacağız. Önemli uyarı: Adaylar alfabetik sıraya göre sıralanmıştır.

FATİH DURDAŞ KİMDİR?
1973 yılında Kumluca doğan Fatih Durdaş, öğrenimini sırasıyla Atatürk İlkokulu, Temel Eğitim Ortaokulu ve Kumluca Lisesi’nde tamamladı. Evli ve 4 çocuk babası olan Durdaş, öğrenim hayatını tamamladıktan sonra Babası ile birlikte Kerim Durdaş ve Oğulları adı altında hal’de komisyonculuğa başladı. Daha sonra Kardeşleri öğrenim hayatlarını tamamladıktan sonra kardeşleriyle birlikte Öz Durdaş Ltd.Şti.’ni kurarak Kerim Durdaş ve Oğulları olan işletmeyi babasından devir alarak ve faaliyetlerine halen devam etmekte.

Ayrıca Beykent Halinde kendi adına kurmuş olduğu Kerimoğlu Fatih Durdaş Ltd.Şti.’de de komisyonculuk faaliyetine devam etmekte. 2009 yılında Kumluca Ticaret Borsası’nda yapılan seçimlerde yönetimi devir alarak Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi. Daha sonra 2013 yılında ve 2018 yılında yapılan seçimlere de katılarak 3 dönem üst üste Yönetim Kurulu Başkanlığı seçildi ve halen görevini sürdürmektedir. Durdaş, ayrıca Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Tarım Kurulunda Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmaktadır.