Mahalle Muhtarlığı koordinesinde Kumluca belediyesinin katkıları ile gerçekleştirilen şenlikler 2 gün sürdü. Şenliklerin ilk gününde akşam yöresel sanatçılar eşliğinde müzik eğlence programı yapıldı. Pazar günü ise Köy meydanında etkinlik düzenlendi.

Etkinliklere CHP Antalya Milletvekilleri Aydın Özer, Cavit Arı, Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, siyasi parti ilçe temsilcileri, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

İkinci gün etkinlikleri saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Ardından mahalle muhtarı Kadir Korkmaz’ın açılış konuşması yer aldı. Ardından Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu’nun konuşması yer aldı. Başkan Köleoğlu; “Kumluca’mızın Beydağlarındaki yaylalarından Dereköy’deyiz. Tüm Kumluca halkımızın katılımı ile çok güzel bir şenlik gerçekleştiriyoruz. Özellikle dışarıdan gelen misafirler bu yıl daha da arttı. Yeni sene ki hedefimiz bu şenliği daha geniş organizasyon halinde yapmaktır. Aslında bu bir kuru fasulye şenliği ama yaylacılık şenliğidir. Yeni sene yörük çadırları ile daha da büyüteceğiz. Şimdiden yeni sene ki şenliğimize herkesi davet ediyorum” dedi.

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı konuşmasında; “Buralarda yapılan şenlikler biz siyasetçilerin buralardaki eksiklikleri yerinde görmesine bundan sonra ki süreçte hizmet yapabilmesine vesile oluyor. Gençlerimiz çocuklarımız bu şenlikler sayesinde annelerinin babalarının doğup büyüdükleri yerleri görme fırsatı yakalıyorlar” dedi.

CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer ise; “Beydağlarının en yüksek noktasındayız şu anda, Kuru fasulyesi ile ünlü bir köyümüz. Kuru fasulyesi Türkiye’de bir tane. Belediye başkanımızla bir çalışma içerisindeyiz. Yöresel ürünlerde coğrafi bir işaret koyacağız. Bundan sonra Beydağ Kuru Fasulyesine başka kuru fasulye karışmayacak. Tanıtımı yapılacak. Bu şenliklerin güzel tarafı var. Hem bu fasulyenin tanıtılması için önemli. Hem yılda Dereköy doğumlular burada buluşuyorlar. Uzun süre görüşmeyenler özlem gideriyor. 11. Şenliğimizi gerçekleştiriyoruz. Bir çiftçi milletvekili olarak Türkiye’ye sesleniyorum. Dereköy Fasulyesini mutlaka tadın “dedi. 
Muhtar Kadir Korkmaz da; “Bu şenliklerimizi fasulyemizi ve köyümüzde yetişen ceviz gibi ürünlerin tanıtılması için yapıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından ağalık yarışı yapıldı. Açık arttırma usulü ile yapılan ağalık yarışında Kumluca’lı İş Adamı Cihan Kızılkaya 40 Bin TL vererek ağa oldu. Hatice Nine tiplemesi ile orta oyuncu Ali Elgün gösterileri yapıldı. Yapılan duanın ardından müzik eşliğinde eğlence ile program son buldu.