Gençlik ve Spor Bakanlığınca daha önce 'Çanakkale ve Sarıkamış'ın 100. Yılında 100 Bin Mektup' sloganıyla 'Gençlerden Ecdada Mektup' adıyla düzenlenen yarışma bu kez '15 Temmuz Şehitleri’ için düzenlendi. Gençlik ve Spor Bakanlığınca, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit düşen asker, polis ve sivillere hitaben yazılmak üzere ‘Gençlerden Ecdada Mektup 15 Temmuz Şehitlerine Yarışması’nın Antalya ayağı tamamlandı.

Kumluca’dan bin 500, Antalya genelinde ise yaklaşık 20 bin mektubun katıldığı yarışmanın 18-21 yaş kategorisinde Kumluca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Şuheda Arslanhan ve 14-17 yaş kategorisinde Kumluca Sosyal Bilimler Lisesi’nden Destan Sara Aras Antalya birincisi oldu.

Her iki öğrenciyi de okullarında ziyaret eden Kumluca Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin ve Kumluca Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Erol Koca, gençleri tebrik etti.

Erol Koca, Antalya il genelinde ayrı ayrı kategorilerdeki birincilerin Kumluca’dan çıkmasının mutluluğunu yaşadıklarını söyleyerek, “Her iki öğrencimizi, velilerini, öğretmen ve yöneticilerini tebrik ediyoruz. Antalya il genelinde yaklaşık 20 bin mektubun içinden kızlarımızın mektupları birinci seçildi. Birinci seçilen bu muktuplar Ankara’da Antalya’yı temsil edecek. İnşallah Ankara’dan da derece alacağız”dedi. B. İnanç KUTLU