Kumluca Belediyespor Kulüp Başkanı Ali Okur, bir TV programına telefonla bağlanan Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek'in şike yaptıkları iddiasına tepki gösterdi.

Kumluca Belediyespor Kulüp Başkanı Ali Okur, kulüp yönetimi ve A Takım Antrenörü Orhan Karataç kulüp binasında basın toplantısı düzenledi. Başkan Okur, Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek'in kulübün şike yaptığı iddiasında bulunduğunu ifade ederek, "Kumluca Belediyespor onur, haysiyet, kişilik, inanmışların kulübüdür" dedi.

Okur sözlerini şöyle sürdürdü:
"Böyle bir toplantı yapmak zorunda kaldım. Çünkü Büyük Kumluca Belediyespor'a, yapılan sözlü saldırılarda bulunulduğu için cevap hakkı doğdu. Bu nedenle açıklama yapmak zorundayım. Sayın Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek bir TV programına telefon ile bağlanarak bizim aleyhimizde 'Kumluca bakalım haftaya Demre'ye de böyle oynayacak mı? Kaç pas yaptı. Nasıl oynadı analizini çıkaracağım' diyerek onlara karşı yapmış olduğumuz mücadeleden dolayı ki biz her takıma aynı mücadeleyi gösteriyoruz, göstereceğiz de. Rahatsız olup resmen bizi şike yaptığımız iddiasında bulundu. Ben Ömer Başkanın heyecanına yenik düştüğünü düşünüyorum. Futbola ne kadar destek verdiğini biliyorum. Bundan emin olduğum ve iyi niyetinde de şüphe duymadığım için olayı hukuki(adli) boyuta taşımayacağım. Böyle bir açıklamada tecrübeli biri için çok talihsiz oldu. Tüm Antalya kamuoyu bilir ki Kumluca Belediyespor 1979’dan beri amatörün en zirvesinde olmuştur, olacaktır demeyeceğim. Çünkü bizim hedefimiz 3.lig. Kumluca Belediyespor’u bilmeyebilir. Sayın başkan son yıllarda İzmir Ali Ağa'da yaşadığı için başarılarımızı bilemeyebilir, geçmişteki başarılarımıza bakabilir kaç kez play of (yükselme maçı) kaç sezon bal liginde mücadele etmişiz. Aslında bizi Ali Ağa'da sormuş olsa oralarda da bilirler. Çünkü bal liginde aynı gruptaydık" şeklinde konuştu.

Kumluca Belediyespor onur, haysiyet, kişilik, inanmışların kulübüdür. Çünkü sahaya çıktı mı 70,000 Kumlucalı’nın onur ve haysiyetini en iyi şekilde taşımıştır ve taşıyacaktır. 70.000 Kumlucalı'nın vebali üzerimizde bunun bilinci ile sahaya çıkıyoruz. Aradan yüz yıl geçse de bu böyle devam edecektir. Biz bugün takım kuralım yarın çekilelim zihniyetinde olmadık olmayız bizde hep dostluk ve samimiyet vardır.

Kulüp başkanı sayın Muharrem Yavuz diyor ki: böyle bir motivasyon devre arası gelmesi düşündürücü diyor bende sayın muharrem başkana diyorum ki bizi çok iyi takip eden hafta içi idmanlarda nasıl taktik ile oynayacağımızı öğrenmek için adam gönderen gönderdiği arkadaşın kalecimiz ile ilgisi asılsız söylemlerde bulunup gereksiz dedikodulara yol açmış yanlış anlaşılmalar ortaya çıkmıştır. Yani bizi çok iyi bilen bir kulüp başkanı bizimde her zaman azim, hırs ve kazanmak için her maça çıktığımızı bilir. Biz 11 maçtır mağlup olmadık ligde ve bu maça çıkmadan önce mağlubiyet sayımız iki. Korkuteli'nin mağlubiyeti bir. Biz mağlup etmiş olsak mağlubiyet sayıları 2-2 eşit olacak bizim antrenmanlarımız öyle sert geçiyor ki 17 yaşındaki oyuncumuz Musa Emre Çakır’ın ayağı kırıldı. Buradan kendisine bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

Rakip olmayacak cenapların bize rakip olduğunu görüyoruz diyor sayın Muharrem başkan. Cenap: Kelime olarak Ulu, Büyük Saygıdeğer kişiler için kullanılan sözdür. Sayın başkan hem tüm takımları küçük görüyor hemde cenap ifadesi kullanıyor, siz düşünün nasıl bir fikir karmaşasında.

Bizim için spor siyasetten üstündür. Her platformda belirttiğim gibi Kumluca Belediye Meclisi de dahil ve defalarca kez Mecliste gündeme gelmesine rağmen savunduğum spor siyasetten uzak kalacak ilkesidir. Şimdi gazeteci olduğunu öğrendiğim bir arkadaşımız aynı zamanda programda sunuculuk yapıyor. Diyor ki sayın gazeteci ittifaktan bahsediyor. Net olarak kullandığı kelimeyi söylemek istiyorum sizlere siyasi söylemde bulunduğu için köşemde de bunu yazacağım diyor. Ligde kim lider kimler altta bakabilir. Ben göreve geldiğim günden beri hiçbir zaman sporu siyasete alet etmedim etmemde.

Teknik konulara gelince: Sayın Ömer İşlek Başkan Diyorki; yedekleri Demre maçına mı saklıyor. Yani biz sizin maçınıza yedek kadro ile mi çıkmamız gerekli ne demek istediğinizi anlamadık. Bizi Kumluca Belediyespor’dan başka hiçbir kulüp ilgilendirmiyor.Rakiplerimize sadece saygı duyuyoruz. Hakemlerden en çok dertli olan kulüp biziz. Deplasmanda oynanan Türkerler maçında verilmeyen golümüz, verilmeyen penaltı, verilmeyen kırmızı kart evimizde oynadığımız Korkuteli maçında ofsayt gerekçesiyle iptal edilen golümüzün ofsayt olmadığı kamera kayıtları ile elimizde mevcut. İsteyene verebilirim. ASAT maçında verilmeyen golümüz gibi gibi sayısız örnekler verebilirim. Bizim işimiz bunlar değil biz çalışıp nasıl daha iyisini yapabilirizin derdindeyiz. Bu dertle dertleneceğiz ."