Spor Liseleri Özel Yetenek Sınavı ile Türkiye’nin her yerinden öğrenci alan ender okullardan. Bu okullara Temmuz ayı başlarında, Eylül ve Ekim aylarının son haftasında ortaokuldan mezun olup 9. Sınıfa kayıt yaptıracak olan, ya da 10. Sınıfa geçen öğrenciler Özel Yetenek Sınavına tabi tutularak kayıt yaptırabiliyor.

Türkiye'de bulunan toplam 78 Spor Lisesi içinde yer alan Kumluca Spor Lisesi'nde eğitim-öğretim 146 öğrenci, 19 öğretmen, 2 işçi ve 1 güvenlik görevlisi ile devam ediyor. Kumluca Spor Lisesi, milli bayramlarda yaptığı görsel şölenlerin yanısıra, 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı başından beri girdiği tüm yarışmalarda derece alarak başarısını her geçen yıl artırmaya devam ediyor. Kumluca Spor Lisesi yakın zamanda öğrencilerin yaptığı dereceler ise şöyle:

10. Sınıf öğrencisi Ceren Bozyil, 25 Aralık 2019’da Antalya’da yapılan müsabakalarda 65 Kg’da Kick Boks dalında Antalya il şampiyonu,

Türkiye Güreş Federasyonu Serbest Stil Güreş il seçmelerinde İsmet Can Kızıltaş ve Ramazan Efe Boztaş il 1’incisi; Mustafa Ali Yalçın il 2’cisi, Ahmet Kürşat Tan ve Aziz Demirel il 3’cüsü oldu.

Adana’da düzenlenen Serbest Stil Güreş Türkiye Bölge Şampiyonasında İsmet Can Kızıltaş Bölge 1’cisi, Berkay Akkoyunlu da Bölge 3’cüsü olarak Türkiye Şampiyonasında okulu, ilçeyi, ili ve bölgeyi temsil edecekler.

Okul Sporları Serbest Stil Güreş İl Şampiyonasında Volkan Tekdemir il 3’cüsü oldu.

Okullar Arası Kros Yarışmalarında Kumluca Spor Lisesi Erkek Takımı 5000 metrede il 3’cüsü; Kız Takımı da 3000 metrede il 4’cüsü oldu.