Kumluca Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği (KUM – SEK – DER) hizmet binasında komisyoncular ile buluşan Başkan Çetinkaya, Batı Akdeniz Tüccarlar Derneğinde de Tüccarlarla görüştü. Komisyoncularla yaptığı görüşmede örtü altı sebze üretiminde marka bir ilçe olduk, bundan sonra bir şey yapmasak da olur denildiğinde, gerileme...nin başlayacağını vurgulayan Başkan Hüsamettin Çetinkaya; “Örtü Altı Sebze Üretiminde marka olarak kalmamız için sürekli değişik etkinliklerle yerimizi desteklememiz lazım. Üretimde ve pazarlamada değişik sorunlarımız var. Bu sorunlar hem üreticinin hem de siz komisyoncuların sorunlarıdır. Yani Kumluca’nın sorunlarıdır. Daha önceki fuarlarda birçok sorunumuzu çözdük. Önümüzdeki fuarda da yeni sorunlarınızı gelen yetkililere anlatabilirsek yeni sorunlarımızı da çözmüş oluruz. Bizim sorunlarımızı gelip te bir başkası çözmez. Hem birlikte ilçemize ve sorunlarımıza sahip çıkmak zorundayız” dedi. Bakanlığın hazırladığı yasalarla Büyükşehir Belediyesinin uygulamaları arasında bazı uyuşmazlıkların olduğunu hatırlatan komisyoncular Kumluca Belediye Başkanından uyuşmazlığın giderilmesi konusunda yardımcı olunmasını istediler.

Tüccarlarla bir araya gelişinde konuşan Başkan Çetinkaya; “Kumlucalı üreticiler olmasa sizlerin burada durmanızın bir anlamı olmaz. Sizler olmasanız da üreticinin bir önemi olmaz. Her şey birbirine bağlıdır. Bu bölgenin halkı kaliteli ürün üretecek sizde pazarlayacaksınız. Atalarımız ne güzel söylemiş. “Ürettiğin ürünü değil pazarını öveceksin” demiş. Başka bir bölgeye gidip tüccarlık yaparız diyebilirsiniz. Ancak yeniden çevre edinmek, yeniden düzen kurmak zorunda kalacaksınız. Birçoğunuz uzun yıllardan beri Kumluca yöresinde tüccarlık yapıyorsunuz. Artık Kumluca da memleketiniz sayılır. Önümüzde bir fuar var. Gelin hep birlikte el atalım. Güzel bir fuar olsun. Sizlerin desteğini bekliyoruz” dedi.

Batı Akdeniz Tüccarlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Osman Öcal ise; “Başka üretim bölgelerinde tohum firmaları ücretsiz tohum veriyor. Üretici bunu kullanıyor. Sonuçta kalitesiz ürünler ortaya çıkıyor. Ama Kumlucalı üretici bedava da olsa tüccarın ve komisyoncunun tavsiye etmediği çeşidi ekmez. Bu da bizim doğru bölgede doğru işi yaptığımızı gösterir” dedi. Tüccarlar, İstanbul Bayrampaşa Haline gittiğinizde bir Kumluca Piyasası birde İstanbul Bayrampaşa Hali Piyasası’nın yazdığını görürüsünüz. Örtü Altı Sebze Üretim Merkezinin Kumluca olduğunu gösterir. Kumluca’dan vazgeçemeyiz dediler.