Kumluca Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, "Geleceğimize Işık Tutacak Staj" adlı projenin Ulusal Ajans tarafından kabul görmesinin ardından, Macaristan´ın Başkenti Budapeşte´den sonra, şimdi de Çekya'nın Başkenti Prag'a gidiyor.

Projeye katılacak öğrenciler, alan öğretmeni ve Okul Müdürü İlker Akın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Mehmet Ali Girgin ile birlikte Kumluca Kaymakamı Hakkı Uzun´u ziyaret ederek proje faaliyeti hakkında bilgi verdi.

Okul müdürü İlker Akın yaptığı açıklamada; “Geleceğimize Işık Tutacak Staj” adlı Erasmus+ Mesleki Eğitim projesi ile Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanında; KNX iletişim protokolüne sahip akıllı ev sistemleri, güvenlik sistemleri ve otomasyon sistemlerinin alt yapılarının incelenmesi konularında staj görecek eski adı Kumluca Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi-METEM, yeni adı Kumluca Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olan, okulumuz öğrencilerine teknolojik yenilikler ile bilgi ve beceri kazandırılması, istihdam olanaklarının arttırılması amaçlanmaktadır” dedi.

Ayrıca 13.05.2018–26.05.2018 tarihleri arasında Çekya/Prag’da 10 öğrenci ve 2 refakatçi öğretmenin katılacağı 14 günlük staj çalışmasında teknik staj ve geziler kapsamında; öğrencileri teknik bilgiler ile donatmanın, öğrencilerin meslek hayatlarında sürdürülebilir ve yaşamları boyunca gerekli olacak yetenekler edinmelerinin hedeflendiğini söyledi.

Ziyarette konuşan Kumluca Kaymakamı Hakkı Uzun, öğrencilerin geleceğe hazırlanmasında bu tür projelerin önemli olduğunu belirterek, bu konuda emeği geçen ve destek olan herkese teşekkür etti.

Kabul gören proje adına okul idarecileri, öğretmen ve öğrencileri kutladığını ifade eden Uzun, "Çok faydalı olacağına inandığım gezinizin şimdiden başarılı geçmesini diliyorum. Öğrencilerimizden isteğim, gittikleri ülkede araştırmacı olsunlar. Farklı ülkelerde neler var dikkat etsinler. Buralardaki farklılıklar öğrencilerimiz için gelecekte yapacakları yeni projelere ilham kaynağı olur" dedi.