Yüksel Tohumculuk ve Kumluca'daki Fide Tesislerinin hazırladığı ortak proje ile Mavikent, Finike, Demre ve Kaş Bölgesinde hortum afetinden zarar gören tüm çiftçilerin Ocak, Şubat ve Mart döneminde dikeceği her çeşit fide ücretsiz temin edilecek. Yüksel Tohumculuk ve Kumluca’da faaliyet gösteren Fide Tesislerinin hazırladığı ortak proje sayesinde Mavikent’te hortum afeti yaşayan ve seralarını yeniden kurmak zorunda kalan çiftçiler ücretsiz fide sahibi olabilecekler. Yüksel Tohumculuk Bölge Müdürü Türker Demiröz ve Duran Fide Tesisleri Sahibi Ziraat Mühendisi Ergun Duran, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya’yı makamında ziyaret etti.

AFETZEDELERİN FİDELERİ ÜCRETSİZ ÜRETİLECEK
Ziyaret esnasında Yüksel Tohumculuk Akdeniz Bölge Müdürü Türker Demiröz; “Fide sektöründe çok eski bir firmayız. Bölgemizin büyük bir bölümünün fide ihtiyacını karşılıyoruz. Kumluca Bölgemizde üretim yapan çiftçilerimizin yaklaşık %30’u hala bizim çeşitlerimizi ekmektedir. Kumluca ve bölge genelinden kazanç elde ediyorsak en zor günlerinde bölgede üretim yapan çiftçilerimizin yanında olmalıyız. Hortum afeti yaşandığı andan itibaren gelişmelerin takipçisi olduk. Üzüntülerimizi üreticilerimizle paylaştık. Sadece paylaşmak yetmiyor. Bir şeyler yapmak gerekiyordu. Yüksel Tohumculuk Tarım Ticaret Limited Şirketi ve firmamız bünyesinde bulunan TOFİDA Tohum ve SBS Tohum olarak tüm çeşitlerimizle afetzede üreticilerimizin yanındayız. Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğümüzün tespit ettiği afette zarar gören tüm üreticilerimiz Yüksel Tohumculuğa ait hangi çeşidimizden ekmek isterse o çeşidin tohumunu karşılamaya hazırız” dedi.

AŞISIZ, DÜZ FİDELER YETİŞTİRİLECEK
Kumluca Duran Fide Tesisleri Sahibi Ziraat Mühendisi Ergun Duran ise, “Afette zarar gören örtü altı sebze üreticisinin Ocak, Şubat ve Mart dönemi ekimlerinde ekecekleri fidelerin tohumlarını Yüksel Tohum ve bünyesindeki firmalar temin edecek. Duran Fide olarak biz hazırız. Mavikent’te hortum afetinden zarar gören ve diğer fide tesislerimizle çalışan üreticilerimiz var. Bazı fide tesislerimiz afetten zarar gören üreticilerimizin üretim alanı ve kaç adet fideye ihtiyacı var listesini hazırladı. Kumluca da fide üretimi yapan tesislerimiz, afetzede çiftçilerimizin fidelerini üretmeye hazırdır. Ocak, Şubat ve Mart döneminde ekilecek fideleri karşılayacağız. Tohum olarak yardım yapılmayacak. Sadece aşısız, düz fideler yetiştirilecek” dedi.

ÇETİNKAYA FİDECİLERİ KUTLADI
Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya’da, “Verdiği hizmetler karşılığında bu bölgeden para kazanan ve en zor gününde örtü altı sebze üreticisinin yanında olan Yüksel Tohumculuk Firmamızı ve ilçemizde faaliyet gösteren Fide Tesislerimizin Sahiplerini kutluyorum. Bizi biz yapan ve milletimizi ayakta tutan işte bu ruhtur. Bu sektörün onurlu davranışı diğer sektör temsilcilerine de örnek olur. İnşallah hayırlı olur ve mağdur çiftçilerimizin de bir nebze olsa mağduriyetleri giderilmiş olur” dedi.