Kumluca’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Karatepe Stadında düzenlenen törenle kutlandı.

Kutlamalar, İlçe Kaymakamı Hakkı Uzun ile protokolün halkı ve öğrencilerin bayramını kutlaması ile başladı. 

Ardından saygı duruşu ve istiklal marşı okundu. Tören Kaymakam Hakkı Uzun’un günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam etti. Kaymakam Hakkı Uzun yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Değerli Kumlucalı Hemşehrilerim, Bilindiği gibi, Büyük Atatürk’ün önderliğinde, tüm imkânsızlıklara rağmen, büyük bir inanç ve kararlılıkla yürütülen Kurtuluş Savaşımız, tarihte eşine az rastlanır bir zaferle sonuçlanmıştır. Cumhuriyetimizin 96 yıllık tarihi, milletimizin en zor şartlarda nasıl yeniden ayağa kalkabileceğini gösteren, geleceğimiz için bize umut veren, attığımız her adımda ders almamız gereken bir dönemdir. 600 yıllık bir imparatorluğun yıkılmasından sonra kurulan genç Cumhuriyetimizi, Gazi Mustafa Kemal’in veciz bir şekilde ifade ettiği ‘Muasır Medeniyet Seviyesinin Üzerine Çıkarma’ mücadelesini, ilk günkü heyecanla, azimle ve şevkle sürdürüyoruz.

Değerli Vatandaşlarım, Türkiye Cumhuriyeti Devleti sadece kendi vatandaşlarının değil, aynı zamanda bölgemizdeki ve dünyadaki tüm mağdurların, mazlumların, soydaş ve kardeş toplulukların da umut kaynağıdır. Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize yönelik saldırıların gerisinde, Cumhuriyetimizin işte bu seviyeye ulaşmış olmasından duyulan rahatsızlık vardır. 1919’da çok zor şartlarda başlattığımız Kurtuluş Savaşımızı, 1923’te nasıl yeni devletimizin kuruluşunu ilan ederek taçlandırdıysak, bugün de karşılaştığımız sıkıntıları, 2023 hedeflerimize ulaşarak geride bırakacağız.
 
Sevgili Gençler, Ülkemizin günümüz dünyasında daha fazla söz sahibi olabilmesi için dünyadaki gelişme ve değişmeleri iyi tahlil etmemiz, bizi tek millet, tek devlet, tek vatan, tek bayrak yapan yüksek değerlerimize sahip çıkmaya ve bu değerleri yüceltmeye devam etmeliyiz. Milli birlik ve sosyal dayanışma ruhu içinde birbirimize kenetlenerek; birlik, beraberlik ve dayanışmamızı sürdürmeliyiz.
 
Ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmak isteyenlere karşı Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde kahraman silahlı kuvvetlerimizin sınır ötesinde, önce Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve son olarak da Barış Pınarı Harekâtı’nda terör örgütleriyle başarılı bir şekilde mücadele etmiş ve de etmektedir.

Cumhuriyetimizin ilanının 96. Yıldönümünü milletçe büyük bir gurur ve coşku içinde kutladığımız bu anlamlı günde, sizlerin ve bütün vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Öğrenciler, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı anlatan şiirler okudular. Ayrıca okullar arasında düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konulu şiir, kompozisyon ve resim dallarında dereceye giren öğrenciler protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. 

Tören halk oyunları gösterileri, spor lisesi öğrencilerin jimnastik gösterileri ve tören geçidi ile sona erdi. Kumluca Spor lisesi öğrencileri yaptıkları jimnastik hareketlerinden sonra asker selamı durdular.