Ahmet DAĞLI/SANDIKLI (Afyonkarahisar), (DHA)- DEPREME görev yaptığı Kahramanmaraşspor'un tesislerinde yakalanan teknik direktör Nihat Baran, o anı, "Kıyamet günü gibiydi" şeklinde ifade etti. Depremin ardından Sandıklıspor'da göreve başlayan ve o günleri yeşil sahada unutmaya çalışan Nihat Baran, "Hala konuşurken bile depremi yaşıyorum. Kendi takımımızda kayıp olmadı, binamız sağlam çıktı ama sporcu, güreşçi birçok arkadaşımızı kaybettik" dedi.
Sezonun ilk yarısında TFF 3. Lig'de mücadele eden Kırıkkale Büyük Anadolu Spor'da teknik direktör olarak görev yapan Nihat Baran, ikinci devre 3. Lig 2. Grup ekiplerinden Yardımcıoğlu Sigorta Kahramanmaraşspor AŞ teknik direktörlüğüne getirildi. Kahramanmaraş merkezli depremlere kulübün tesislerinde yakalanan Nihat Baran, depremden sağlıklı şekilde kurtuldu. Deprem sonrası sporcuları ile birlikte bir müddet kurtarma çalışmalarına destek veren, daha sonra memleketi Kırıkkale'de depremzedelere yönelik başlatılan yardım kampanyasına katılan Nihat Baran, deprem travmasını atlatamadı. Kırıkkale'de oturduğu binanın da yüksekliğinden etkilenerek zor günler geçiren Nihat Baran, 3. Lig temsilcisi Sandıklıspor yöneticilerinden gelen teklifi değerlendirerek, deprem travmasını atlatmak için bu takımda göreve başladı.
'KIYAMET GÜNÜ GİBİYDİ'
Nihat Baran, Kahramanmaraş depremlerinden kulüp tesislerinin sağlam olması dolayısıyla kurtulduklarını belirterek, kıyamet gününü yaşadıklarını söyledi. Nihat Baran, "Hala konuşurken bile depremi yaşıyorum. Kendi takımımızda kayıp olmadı, binamız sağlam çıktı ama sporcu, güreşçi birçok arkadaşımızı kaybettik. Deprem anında 30 ya da 35 sporcu ile tesislerdeydik. Sporcular birinci kattaydı. Ben dördüncü katta kalıyordum. Binada çökme olmadı bina çok sağlam çıktı" diye konuştu.
'KAHRAMANMARAŞ YERLE BİR OLMUŞTU'
Kahramanmaraş'ta arama kurtarma çalışmalarına katıldıklarını aktaran Nihat Baran, "2 yaşında bir çocuğu kurtardık yardımcı hocalarımızla birlikte ama her taraf yanıyordu. Bütün yüksek binalar yerle bir olmuştu. Kahramanmaraş merkez yerle bir olmuştu. Neredeyse sağlam bina yoktu. İnsanlar enkaz altında çaresizdi. Sürekli sarsıntı vardı, sürekli. Gece 4 ile gündüz 4 arası 125 deprem olduğu söylendi. Hepsi de 5'in üzerindeydi" diye konuştu. (DHA)

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
- Nihat Baran sahada oyunculara doğru yürüyerek yaklaşırken görüntü
- Teknik direktör Nihat Baran oyunculara sahada taktik verirken görüntü
- Teknik direktör Nihat Baran maç öncesi İstiklal Marşı'nda saygı duruşundan görüntü
- Teknik direktör Nihat Baran maç başladıktan sonra yedek kulübesine yaklaşırken görüntü
- Teknik direktör Nihat Baran  maç yönetirken görüntüler
- RÖP: Nihat Baran(Teknik direktör)

(FOTOĞRAFLI)

Kaynak: dha