Yastık altındaki altının finansal sisteme kazandırılmasını amaçlayan Hazine'nin Altın Tahvili ve Altına Dayalı Kira Sertifikası için talep toplama işlemleri T.C. Ziraat Bankası Kumluca Şubesi aracılığıyla devam ediyor.

T.C. Ziraat Bankası Kumluca Şubesi yetkililerinde edinilen bilgiye göre;
“Hazine Müsteşarlığı’nın ilk defa ihracına konu Altın Tahvil ve Altına Dayalı Kira Sertifikası için altın toplama işlemleri 2 Ekim 2017 tarihinden itibaren aracı tek banka olarak Şubelerinde tüm hızıyla devam ettirildiği ve Altın Tahvili ve Altına Dayalı Kira Sertifikası çalışmasının ülkemiz refah ve ekonomisine katkı sağlayacak çok önemli bir uygulama olduğu öğrenildi.

Ülkenin gelişimine yüksek katkı sağlayacağı düşünülen bu projeye Kumluca halkının yoğun talep gösterdiği ve talebin daha da artacağı Bankaca beklenmektedir. Ziraat Bankası’nca tüm halkımızın bu heyecana ortak olması arzu edilmekte ve tasarruf sahiplerini 6 Ekim 2017 tarihinde Kumluca Şubesi'ne ve 12-18 Ekim 2017 tarihleri arasında da Finike Şubesi'ne beklemektedirler” denildi.

Bu uygulamanın kapsamı hakkında bilgi veren Ziraat Bankası Kumluca Şubesi yetkilileri şu açıklamalarda bulundular:
“Bu haktan sadece gerçek kişiler yararlanabilmektedir. Sadece fiziki altınlar kabul edilmektedir.
22 ve 24 ayar altınlar toplanmaktadır. 2 yıl vade ve 6 ayda bir kupon ödemesi/kira getirisi elde edilmektedir. Vergisi, kesintisi yoktur. Getiriler nettir. Vade sonunda fiziki altın şeklinde geri ödeme seçeneğinin bulunmaktadır. Her zaman geri alım hakkı bulunmaktadır. 3 ay sonraki geri alımlarda herhangi bir kesinti olmayacağı gibi süreye isabet eden getiri elde edilmektedir.”