Akdeniz Üniversitesi Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen ve Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi ve ARGEK (Akdeniz Üniversitesi Araştırmaları Geliştirme ve Koordinasyon Kurulu) Üyesi Prof. Dr. Burhan Özkan’ın sunduğu “Predatör (Yağmacı/Avcı) Akademik Faaliyetler Konferansı” Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde gerçekleştirildi.

Konferansın konuşmacısı Prof. Dr. Burhan Özkan, üniversitelerde nitelikli bilimsel üretim için bilimsel yayın ve diğer bilimsel faaliyetlerde izlenen süreçlerin ve etik ilkelerin oldukça önemli olduğunu, son yıllarda ticari kazanç amacıyla predatör (yağmacı/avcı) olarak ifade edilen dergilerin, sempozyumların, kongrelerin ve benzeri etkinliklerin giderek artmasının ciddi bilimsel ve etik sorunlara yol açtığını ve Akdeniz Üniversitesi’nin predatör akademik faaliyetler konusunda oldukça kararlı ve hassas hareket ettiğini belirtti. 
Bu kapsamda, predatör nitelikte olan akademik faaliyetlerin atama ve yükseltmelerde ve görev uzatmalarında ve Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) kapsamında verilen tüm desteklerde değerlendirmeye alınmaması kararı alındığını vurguladı. Bunların yanı sıra, bilimsel olmayan bu tür akademik faaliyetlerin neler olduğunu ve bu faaliyetlerin nasıl önlenebileceği konusunda kapsamlı bir sunum yaptı.

Konferansa, Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selma Öncel, Kumluca Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İlker Sönmez, Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Kumluca Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları katıldı.