Üniversiteye Yerleşecek Öğrenciler için Kumluca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan Tercih Komisyonlarının rehberliğiyle üniversiteye yerleşmek için tercih maratonuna girdi.

Lise son sınıfı tamamlayan öğrencilerimize YKS sonuçları doğrultusunda bir üst eğitim programlarına yerleşmesinde gerekli yönlendirme ve danışmanlık hizmetlerini sunmak amacıyla, müdürlüğümüz koordinesinde İlçemiz genelinde Tercih Danışmanlığı Komisyonları oluşturulmuştur. Kumluca Halk Eğitim Merkezi ile Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu bünyesinde tercih komisyonları oluşturulmuş olup liselerimiz bünyesinde de rehber öğretmenlerimiz kanalıyla bu hizmet verilmektedir.

23–29 Temmuz 2019 tarihleri arasında da yine tercih komisyonları aracılığıyla öğrencilerimiz tercihte bulunabileceklerdir.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin yaptığı açıklamada, öğrenci ve velilerimizin komisyonlara başvurarak tercih konusunda destek alabileceklerini belirtirken tüm öğrencilerimize ve velilerimize sürece ilişkin hayırlı sonuçlar getirmesi konusunda temennilerde bulundu.

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN BİTİYOR?

23 Temmuz'da başlayan YKS tercihleri 29 Temmuz'da sona erecek.

YKS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Adaylar tercih işlemlerini ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresi üzerinden gerçekleştirebilecekler.
Adaylar puanlarını ve mezun oldukları okul türlerini göz önünde tutarak hangi tablolardan tercih yapabileceklerini belirleyeceklerdir. Adaylar, sadece tercih yapabilecekleri tablolardan olmak koşuluyla girmek istedikleri yükseköğretim programlarını saptayacaklar, bu programların kodları ve adları ile bağlı oldukları üniversite ve fakülte/yüksekokul adlarını tercih sırasına göre yazacaklardır. Adayların, yükseköğretim programları arasından tercih yapmaya başlamadan önce, bu Kılavuzdaki tabloların hangilerindeki programlardan tercih yapma haklarının bulunduğunu belirlemeleri gerekir.

Tablo 3'te yer alan ön lisans programlarını, 2019-TYT'de150 ve üzeri puan alanlar tercihleri arasında gösterebileceklerdir.

Tablo 4'teki yükseköğretim programlarını, 2019-AYT/YDT'de ilgili puan türünde 180 ve daha fazla puan alan adaylar tercihleri arasında gösterebileceklerdir.