Kumluca Belediyesi tarafından bu yıl 20. düzenlenen Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında Yörük Göçü korteji gerçekleştirildi.

Yörük Göçü, Cumhuriyet Meydanında Atatürk büstüne çelenk konulmasıyla başladı. Kumluca Hükümet Konağı yanından başlayıp Karatepe stadında son bulan Yörük Göçü korteji yoğun ilgi gördü. Önceki yıllardan farklı olarak bu yıl Festivalin teması çocuk olması sebebiyle kortejin önünden yöresel kıyafetlerle çocuklar yürüdü.

Yörük Göçü kortejine, Kumluca Kaymakamı Hakkı Uzun, CHP Antalya Milletvekilleri Çetin Osman Budak, Cavit Arı, Aydın Özer, CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, İyi Parti İl Başkanı Ahmet Aydın, Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, Finike belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, daire amirleri, STK Temsilcileri, Siyasi Parti İlçe Başkanları ve vatandaşlar katıldı. Ayrıca Ankara Kulübü Seymenler Derneği Seymenleri, çevre ilçe ve illerden Yörük dernekleri de katıldı.

Yörük Göçünde 41 Mahalle, kendi geçim kaynakları, örf adet ve geleneklerini yansıttığı, manzaralar sergiledi.

Korteje katılan vatandaşlar mümkün olduğu kadar Yörük kültürüne uygun elbiseler giydi. Atalarımızın yaşam biçimini traktörlerin arkasında römorklar üzerinde sergilediler. Bazı mahalle halkı kortej anında keşkek, şeker, şerbet ve gözleme gibi yiyecekler ikram ettiler.

Festivalin yapıldığı stadın hortum felaketi sebebiyle yıkılması sonucu, festivalin yapılamayacağı iddialarının olduğunu, ama her şeye rağmen festivali ilçe halkının desteğine olan güvenlerinden dolayı yaptıklarını hatırlatan Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu; “Bizim için bu kültürün yaşatılması neden önemli biliyor musunuz? Çünkü Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Atatürk’te bir Yörük’tü. Çünkü biz Yörüklerin sorunlarını ülkenin sorunları olarak görmekteyiz. Dün olduğu gibi bugün de Yörükler, ülkemizin bağımsızlığını, milletimizin özgürlüğünü, Türkiye Cumhuriyeti’nin kazanımlarını ve değerlerini tüm yurttaşlarımızın huzur ve barış içinde çağdaş demokrasinin bütün olanak ve nimetlerinden yararlanma ilkesine yurtta barış dünya da barış ülküsüne gönülden bağlıdır” dedi.