HÜSEYİN ORHANTEKİN: ‘İLÇE YÖNETİMİ SENİNLE BERABER ÜÇ HİLALİ KUMLUCA BELEDİYESİNE DİKECEĞİMİZE’ İNANIYORUZ DEDİLER. BİZİ ONURA ETTİLER. HAKKIN RIZASI, HALKIN DUASIYLA BU YOLA ÇIKTIK. BİR DEĞİŞİM OLMA YOLUYLA ÇIKTIĞIMIZ BU YOLDA ALLAH BİZİ MAHCUP ETMESİN. BU BİR GURUR. BİR OLURSAK, BERABER OLURSAK GÖNÜL KÖPRÜSÜNÜ KURARAK BU İŞİ BAŞARIRIZ.

Kumluca Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Hüseyin Orhantekin görevinden istifa ederek, Milliyetçi Hareket Partisi Kumluca Belediye Başkan Adaylığını açıkladı. Hüseyin Orhantekin, bir gün öce Ankara’da Aday adaylığı dosyasını MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz’a teslim etti. Orhantekin, MHP Kumluca İlçe Başkanı Yücel Kaplan ile MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli’yi ziyaret etti. Bahçeli’nin onayı ile Hüseyin Orhantekin, MHP’nin Kumluca Belediye Başkan Adayı oldu.

Kumluca MHP İlçe teşkilatında partililerin katılımıyla aday tanıtım toplantısı düzenleyen Başkan Yücel Kaplan, Hüseyin Orhantekin’in adaylığını hayırlı olmasını diledi.
Yücel Kaplan, “Aziz dava arkadaşlarım, MHP milletimizin her ferdini Kumluca’da yaşayan her kardeşimizi eşit gören olgunluğa sahiptir. Kimseye tepeden bakmamaktadır. Bizim gözümüzde herkes eşittir. Hareketimizin lideri saygıdeğer genel başkanımız ülkücü milliyetçi hareketin lideri sayın Dr. Devlet Bahçeli beyin takdirleriyle Kumlucalı hemşerilerimizin teveccüh ile Hüseyin Orhantekin hocamız partimizin adayı olmuştur. Çıktığımız bu kutlu yolda yüce Allah yar ve yardımcımız olsun” dedi.

Gönüllerde köprü kurmak için göreve talip olduğunu vurgulayan Hüseyin Orhantekin, “Biz tohumlar ektik. Gelecek nesiller yetiştirdik. 2015 yılından bu yana ve böyle bir maksadım olmamıştı. Hepimiz tevekküle inanan insanlarız. ‘İlçe yönetimi seninle beraber üç hilali Kumluca belediyesine dikeceğimize’ inanıyoruz dediler. Bizi onura ettiler. Hakkın rızası, halkın duasıyla bu yola çıktık. Bir değişim olma yoluyla çıktığımız bu yolda Allah bizi mahcup etmesin. Bu bir gurur. Bir olursak, beraber olursak gönül köprüsünü kurarak bu işi başarırız. Hep birlikte el ele gönül gönüle ilerleyeceğiz. Bir şeyleri yakıp yıkmaya gelmiyoruz. Yunus Emre’nin dediği gibi Ben gelmedim dava için, benim işim sevi için. Dost'un evi gönüllerdir, gönüller yapmağa geldim” şeklinde konuştu.

Orhantekin sözlerini söyle sürdürdü:
“2019 Yerel Seçimlerinde, Belediye Başkan Aday Adaylığı konusunda ilgi ve alakalarını bugüne kadar üzerimizden eksik etmeyen dostlara, Kumluca sevdalısı güzel kardeşlerime selam olsun. Kumluca ile ilgili tüm sorunlara hakim, çözüm yollarını bilen ve uygulayabilecek karakterde olduğumuzu düşünen; tarım sektörüyle birlikte, diğer tüm sektörleri de peşimizden sürükleyebileceğimize inanan tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Güzel Kumluca’mıza siyaset yoluyla en iyi hizmet edebileceğimiz noktasındaki talepler sonucu bir karar verdim. Daha önce kabul etmediğim bu isteğin karşı konulamaz bir şekilde, bize değer veren, seven Kumluca’da yaşayan kardeşlerimizin teveccüh ve taleplerinin artmasından dolayı bir karar verdim. Halka hizmetin Hakk'a hizmet olduğu anlayışından hareketle, daha güzel ve daha fazla hizmet etmenin en iyi yolunun siyaset olduğuna inandığımdan dolayı bir karar verdim. Bundan dolayı 2019 mahalli seçimlerinde bize kucak açan, değer veren, Milliyetçi Hareket Partisinden Kumluca Belediye Başkanı adayı olma kararı aldım. Hepimiz için, Kumluca’mız ve Vatanımız için hayırlara vesile olmasını Yüce Mevla’mdan niyaz ediyorum. Çıktığımız bu kutsal yolculukta, dualarınızı ve desteklerinizi bekliyorum.

Bu açıklamayı yaparken de, yönetimine talip olduğum bu güzel Kumluca’mızın ne kadar özel ve önemli olduğunun farkındayım. Belediye Başkanlığı görevinde her daim Allah'ın rızasını gözeterek topluma hizmet etmek, insanlara adaletle hükmetmek, onlara yumuşak davranmak, onların işlerini kolaylaştırmakla yükümlü olduğumun bilinci ve inancındayım. Toplumun organize biçimi olan devlet mekanizmasının iyi işletilmesinden sorumlu olan yöneticiler, içinden çıktıkları topluma yabancılaşarak, birer zorba haline gelirlerse, “ahkemü’l-hâkimîn” olan Yüce Yönetici’nin huzuruna, sorumlu oldukları kişilerin vebalini üstlenmiş olarak çıkacaklarını çok iyi bilmekteyim. Böylece bu kutsal görevin sadece vücudun bir bölgesini yakan ateşten bir gömlek değil; tamamını yakan bir cübbe olduğu inanç ve anlayışındayım.

Bu göreve, Kumluca'nın marka değerini ekip arkadaşlarımla birlikte, daha yukarılara taşıyabileceğimize inandığım için, hep daha fazlasını hak ettiğini düşündüğüm Kumlucalılara daha güzel bir şehir sunabileceğimize inandığım için talip oluyorum.

Çıktığımız bu yolda kimseyi karalamadan, güzel Kumluca’mız için hep birlikte ne yapabilirizi istişare etmek üzere halkımızı, muhtarlarımızı, emekçilerimizi, esnaflarımızı, sivil toplum örgütlerimizi, sendikalarımızı, iş adamlarımızı ziyaret edeceğim. Sorularını, sorunlarını ve çözüm önerilerini dinleyerek, tüm düşünceleri birleştirerek büyük bir akılla hareket edeceğim. Kimi zaman Kumluca'da, kimi zamansa Kumluca dışında, ilçemizi nasıl huzur içinde yaşanılası bir şehir yaparız, onun çalışmalarını yapacağım.

Tüm bu hedefler için, parti ve siyasi kimlik gözetmeden her kurum ve kişiyle Kumluca için ne yapabiliriz diye görüşeceğimizi, birliğin, beraberliğin ve bunun getireceği huzurun inşası ve devamlılığı için, canımızı dişimize takarak ve sadece Kumluca’mızı ve insanımızı düşünerek hareket edeceğimizi beyan ediyor ve söz veriyorum. Haydi müreffeh bir Kumluca için, hep birlikte el ele.. Daima ileriye..
Sağlıkta kolaylık, eğitimde lider, tarımda öncü, istişare ve ortak akıl ile karar, gençliğimiz, geleceğimizdir, gençlik projesi, mahallem baştacım projemiz, üretim belediyeciliği, okuyan Şehir Kumluca. Ayrıntılarını ve diğerlerini daha sonra bildireceğimiz projelerimiz ile Kumlucalı hemşerilerimizle el ele daima ileriye diyoruz...

Emeğimi, siyaset yapma biçimimi, temsil yeteneğimi, eğitimimi özetle liyakatimi sizlerin takdirine sunuyor, inancım, umudum ve cesaretim olduğu için bu yola çıkıyorum.
Bunu başta Allah'ın yardımı ve sonra sizlerin desteğiyle başaracağımıza hiç kuşku duymamaktayım. Çıktığımız bu kutsal yolculukta, dualarınızı ve desteklerinizi bekliyorum.”

HÜSEYİN ORHANTEKİN KİMDİR?
1980 yılında Kumluca İlçesi Çaltı Köyünde doğdu. Çaltı köyü İlkokulun bitirdikten sonra, 1995 yılında Kumluca İmam Hatip Lisesi mezuniyetinin ardından, 2000 yılında Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 2004 yılına kadar Kumluca’nın çeşitli köylerinde İmam-Hatiplik görevi yaptı. 2004 yılında öğretmenliğe atanana Orhantekin, Gaziantep Üniversitesi Eğitim Yönetimi ve Denetimi Alanında Yüksek Lisansını tamamladı. 2012 yılından beri Kurucu Müdürü olduğu Kumluca Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu Müdürü olarak görevine devam etti. Evli ve üç evlat sahibi.