Kumluca Toptancı Toptancı Halinde gerçekleştirilen toplantıya Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Ak parti Kumluca İlçe Başkanı Arif Yavuzer..., Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta ve Toptancı halleri daire Başkanı Muharrem Kavurkacı, Kumluca, Finike, Demre ve Alanya İlçelerindeki Komisyoncular Dernek Başkanları katıldı. Ayrıca Antalya bölgesindeki tüm Toptancı Hal Müdürleri de toplantıda hazır bulundu.

Yeni bir yasa çıkarmadıklarını mevcut yasalar üzerinde küçük değişiklikler yaptıklarını belirten Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Daire Başkanı Hakan Çalış; “Tüccarlarımızın, komisyoncularımızın ve hal yöneticilerimizin sıkıntılarını biliyoruz. Her defasında yeni hal yasası hazırlanırken, tüccarlardan, komisyonculardan görüş alınmadı diyorsunuz. Bu yasa ne tüccarlar ne komisyoncular, ne tüketiciler nede üreticiler için çıktı. Bu yasa bu sektörlerin ve daha başka sektörlerin sorunlarını çözmek için çıktı. Yasa çıkarken sadece bir sektörün menfaati gözetilirse o yasa adaletli bir yasa olmaz. Sıkıntılar bu yüzden doğuyor. Buna bağlı olarak her kesimi mağdur etmemek için mevcut yasa üzerinde zaman zaman değişiklikler yapıyoruz. Buraya şikâyetlerinizi ve taleplerini almaya geldik. Her sorun çözülecek. Bir sorunu çözerken bir kesimin rahatsız olmaması için titizlikle çalışıyoruz. Rahat olun” dedi.

Komisyoncular üretimden tüketime kadar olan izlenebilirlik konusunda bildirimin fatura şeklinde olmasını istedi. Daire Başkanı Hakan Çalış bildirim şeklindeki uygulamanın devam edeceğini söyledi. Komisyoncular ve tüccarlar ve hal müdürleri yaşadıkları sorunları Daire Başkanı Hakan Çalış’a ilettiler. Bazı Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncular Dernek Başkanları da daire Başkanına hal rüsumları, nakliye ve hal çıkışları sorunlarını içeren dosya takdim etti.