İnceleme gezisi hakkında bilgi veren ASAT Genel Müdür Yardımcısı Osman Yıldız; “Yaklaşık 80 kilometre uzaklıktaki Büyükalan Mahalle sınırları içindeki Karaağaç kaynağından cazibe ile gelen içme suyu hattımızda incelemelerde bulunduk. İçme suyu hattımız Kumluca ilçe merkezimizi ve yaklaşık 41 mahallemizin 36 mahallesini içme suyu karşılıyor. Karaağaç kaynağımızdaki su debimize bakıldığında bu yaz Kumluca’da içme suyu sıkıntısı yaşamayacağız. Kumluca nüfusu giderek artan bir ilçemiz. Bu yüzden gelecek yıllarda içme suyu sıkıntısı çekmemek için içme suyu hattımızı sürekli denetim altında tutmamız gerekiyor. Halkımızın sağlıklı ve kesintisiz su içmelerini sağlamak için çalışmalarımız devam edecek” dedi.

KAÇAK SU KULLANIMINA KESİNLİKLE İZİN VERİLMEYECEK

Kaçak su kullanımına kesinlikle izin verilmeyeceğini belirten Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu ise; “Ülkemizde en kaliteli içme suyuna sahip bir ilçeyiz. Kumluca halkı olarak bunun kıymetini bilmeliyiz. İlçemiz giderek nüfusu artan ve gelişen bir ilçedir. Küresel ısınma nedeniyle su kaynaklarının azalması göz önünde bulundurulursa, yaklaşık 80 Kilometreden gelen içme suyu hattımızın önemi artıyor.

İçme suyu hattımızın sürekli denetim altında bulundurulması gerekiyor. Bugün ilçe merkezimizden 80 kilometre uzaklıktaki Karaağaç kaynağımıza kadar inceledik. Hız kesme depolarına, maslaklara, vantuzlara, tahliye ve havalandırma vanalarına kadar tüm bölümleri tek tek inceledik. Halkımız bu suyun içme suyu olduğunu bu amaçlar dışında kullanılmaması gerektiğini bilmelidir. Büyükalan Mahallemiz sınırları içinde Torosların eteklerinde bulunan Karaağaç su kaynağımızda bu yıl yeterli suyumuz var. 
Bu kış beklediğimizden fazla yağmur ve kar yağışı gerçekleşti. Bir önceki kış mevsiminde aldığımız kar ve yağmur yağışı olsaydı, bugün ilçemizde su sıkıntısı yaşanıyor olacaktı. Bu yüzden içme suyu hattımıza hiçbir şekilde zarar vermeden kullanmalıyız. Bu yaz içme suyumuz yeterli olsa da gelecek yıllarda iklim değişikliği yüzünden su kaynaklarımızın yeterli olmayacağını göz ardı etmemeliyiz. Kumluca Belediyesi olarak halkımızın sağlıklı ve kesintisiz içme suyu kullanabilmesini sağlamak için mücadele ediyoruz” dedi.