Kumluca’da 12 – 18 Mayıs tarihleri Hemşirelik Haftası olması dolayısı ile Sağlık Bilimleri Fakültesi öncülüğünde, Kumluca İlçe Sağlık Müdürlüğüiş birliği ile “Hemşirelik Haftası”kutlandı.
Kutlamalar çerçevesinde Kuımluca Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk büstüne, Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selma Öncel tarafından çelenk konuldu.

Hemşirelik Haftası Kutlamaları, Kumluca Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür, Sanat ve Kongre Merkezi’nde devam etti.
Programa, İlçe Sağlık Müdürü İsmail Arıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Tekdemir, Devlet Hastanesi Baş Hekimi Ayşegül Alkan, Medikum Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü EmelCurlu, Finike Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Zahide Avcıoğlu yanı sıra Kumluca ve Finike Devlet Hastanesinde görev yapan hemşireler ve hemşire adayları da katıldı.

Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selma Öncel, tüm meslektaşlarının ve hemşire adaylarının haftasını kutlayarak konuşmalarına başladı.Prof. Dr. Öncel konuşmasında, hemşirelerin, sağlıklı bireyin sağlığını sürdürmesi, geliştirmesi, koruması, hastanın sağlığını yeniden kazanması ve baş etmeyi kolaylaştırması için gerekli olan bilgi, istek ve güce erişmesine yönelik etkinliklerde anahtar konumda olduklarını belirtti. Prof. Dr. Öncel, hemşirelerin özel gereksinimli olan bireylerin, yoksulların, eğitimsizlerin, yaşlıların, sağlık hizmetlerine ulaşmada zorluk yaşayanların, kadınların, çocukların, göçmenlerin, yasaları-haklarını bilmeyenlerin yanında olduğunu göstermesi gerektiğini ifade etti.

Bilimsel program, Mersin Üniversitesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mualla Yılmaz’ın“Hemşirelikte Duygusal Zekâ Neden Önemlidir”konferansı ile başladı.Doç. Dr. Yılmaz, bütün meslek gruplarında olduğu gibi hemşirelik mesleğinde de duygusal zekanın önemli bir konu olduğunu belirtti. Doç. Dr. Yılmaz, hasta-hemşire ilişkisinde hemşirelerin kendi duygularının farkına varabilmesi, duygularını kontrol altında tutabilmesi, karşısındaki bireyi anlayabilmesi ve etkili iletişim becerisi geliştirebilmesi için hemşirelerin duygusal zekâ seviyelerini yükseltmeleri gerektiğini vurguladı.

Konferans, Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrenci ve öğretim elemanlarının bilimsel araştırma ve deneyim paylaşımı paneliyle devam etti. Öğrenciler iki yıldır katıldıkları Ulusal Hemşirelik Öğrencileri Kongresi’ndeki deneyimlerini ve kongrede yaptıkları sunumları paylaştılar. AyrıcaDr. Öğr. Üyesi Gamze Teskereci, Kumluca’daki kadınların jinekolojik kanserler konusundaki farkındalık düzeylerini belirlemek amacıyla yürüttükleri çalışma sonuçlarını panelde paylaştı.

Uluslararası HemşirelerBirliği’ninbu yıl için belirlediği“Hemşireler Herkes için Sağlık Hedefine Ulaşmada Öncü Ses”tir adlı tema, Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Seçil Taylantarafından sunuldu. Dr. Öğretim Üyesi Taylan, toplumun sağlık hizmetine erişebilmesinde ve kaliteli sağlık hizmeti almasında, hemşirelerin önemli konumda olduğuna vurgu yaptı.

Hemşirelerin bu önemli konumlarından dolayı, sağlık politikalarının oluşturulmasında, karar alma ve uygulama süreçlerinde daha fazla yer almaları gerektiğini belirtti. 
Program Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri tarafından müzik dinletisi ile son buldu.