Kumluca'da Değerler eğitimi kapsamında Mimar Sinan Ortaokulu ve Kumluca Belediyesinin katkılarıyla Gönül Evi mağazası Kumluca'da açıldı.

Açılış etkinliğine Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Falay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Mehmet Sülekoğlu, Okul müdürü Yusuf Balbala ve öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Toplumdaki yardımlaşma bilincinin artırmayı hedefleyen Gönül Evi sosyal sorumluluk projesi 1 aylık bir süre zarfında saat 10:00 ile 16:00 saatleri arasında Kumluca Yeni Mah. Kızılay caddesinde Eski Carrefoursa mağazasında hizmet vereceği öğrenildi.

Projenin amacını anlatan Mimar Sinan İlkokulu Müdürü Yusuf Balbaba, “İsrafı önlemek, bireylerin evlerinde bulunan atıl durumdaki küçülen, giymediğimiz kıyafet, ayakkabı,giyim eşyası, çanta, kırtasiye, oyuncak, halı, battaniye, küçük ev gereçleri, mutfak eşyaları gibi sizin için kulanım ömrünü doldurmuş ancak başkaları için bir ihtiyacı karşılar nitelikte olan eşyaları bir merkezde toplayarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktır” dedi.

VEREN EL İLE ALAN ELİ BULUŞTURMA NOKTASI
Gönül evinin veren el ile alan eli buluşturma noktası olduğunu söyleyen Okul Müdürü Yusuf Balbaba, “projenin amacına uygun dizayn edilen Gönül evi mağazasının herkesin rahatça ulaşabileceği Kumluca Yeni Mah. Kızılay caddesinde (Eski Carrefoursa mağazası)ndadır. Alışveriş merkezi formatında hazırlanan mağaza ihtiyaç sahibi bireylerin gezerek ve isterse deneyerek, kendisine yakışanı almasını sağlamaktır. Hayatında hiç alışveriş yapmamış birisine alışveriş zevkini yaşatmaktır. Bireyleri incitmemek ve alan elin ezikliğini yaşatmamaktır. Günümüzde ciddi bir sorun haline gelen atmaya kıyamadığımız eşyaları ihtiyaç sahibine vererek hayır işlemeye vesile olmaktır " dedi.

Okul Müdürü Yusuf Balbaba, “Gönül evi projesi okulumuz değerler eğitimi kapsamında hayat bulmuş olup, projeye maddi ve manevi desteğini esirgemeyen İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Ali Girgin, Belediye Başkanımız Yusuf Göven' ayrıca okulumuz velilerinin yanı sıra, ilçemizdeki diğer okullardan ve özellikle ilçemizdeki hayırsever esnaflarımıza ve İbrahim Durdaş’a desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Haber: Hamide KOÇUBABA