Kum­lu­ca Be­le­di­ye­si ta­ra­fın­dan bu yıl 20. Dü­zen­le­nen Kadir Ge­ce­si İftar Ye­me­ği­ne Kum­lu­ca Kay­ma­ka­mı Hakkı Uzun, Kum­lu­ca Be­le­di­ye Baş­ka­nı Yusuf Göven, AK Parti İlçe Baş­ka­nı Arif Ya­vu­zer, CHP İlçe Baş­ka­nı Fah­ret­din Ka­ra­öz, MHP İlçe Baş­ka­nı Yücel Kap­lan, sivil top­lum ku­ru­luş­la­rı­nın tem­sil­ci­le­ri, daire amir­le­ri, muh­tar­lar ve yak­la­şık 10 bin va­tan­daş ka­tıl­dı. Park­la­rın, cadde ve so­kak­la­rın ka­pa­tı­lıp yemek mas­la­rı ile do­na­tıl­dı­ğı 20. Ge­le­nek­sel Kadir Ge­ce­si İftar ye­me­ği 10 ayrı nok­ta­dan da­ğı­tıl­dı. 

İftar ye­me­ğin­de gi­der­le­ri ha­yır­se­ver­ler ta­ra­fın­dan kar­şı­la­nan ve il­çe­de­ki lo­kan­ta­lar­da pi­şi­ri­len etli kuru fa­sul­ye, pi­rinç pi­la­vı, hurma, 20 bin şişe su ve ayran da­ğı­tıl­dı. 
İftar ye­me­ği ön­ce­si Kum­lu­ca Müf­tü­lü­ğü din gö­rev­li­le­ri ta­ra­fın­dan Ku­ran-ı Kerim ve ila­hi­ler okun­du. Kum­lu­ca Müf­tü­sü Hacı Kah­ra­man ise bir­lik ve be­ra­ber­lik me­sa­jı verdi. Müftü Kah­ra­man, dün­ya­nın her bir kö­şe­sin­de göz yaşı ve kan akan bir dö­nem­de İslam alemi ve Müs­lü­man­la­rın daha çok bir­bir­le­ri­ne ke­net­len­me­le­ri ge­rek­ti­ği­ni söy­le­di. 


Akşam eza­nı­nın okun­ma­sı­nın ar­dın­dan ge­le­nek­sel Kadir Ge­ce­si iftar ye­me­ği­ne ka­tı­lan bin­ler­ce va­tan­daş hep bir­lik­te iftar açtı. 


Kum­lu­ca Be­le­di­ye Baş­ka­nı Yusuf Göven de 20. yıl önce ilçe hal­kı­nı aynı sof­ra­da aynı ni­yet­ler­le tu­tu­lan oruç­la­rı bir­lik­te açma ümi­diy­le baş­la­tı­lan Kadir Ge­ce­si iftar ye­me­ği­ne ka­tı­lı­mın her geçen gün ar­ta­rak sür­dü­ğü­nü ve bu­gün­le­re gel­di­ği­ni söy­le­di. Kadir Ge­ce­si if­ta­rı ve Ra­ma­zan ayı bo­yun­ca ih­ti­yaç sa­hi­bi muh­taç aile­le­re ve­ri­len iftar ye­me­ği­nin gi­der­le­ri­nin Kum­lu­ca­lı ha­yır­se­ver­ler ta­ra­fın­dan kar­şı­lan­dı­ğı­nı ifade eden Göven, be­le­di­ye ola­rak ken­di­le­ri­nin sa­de­ce işin or­ga­ni­ze­si­ni yap­tık­la­rı­nı be­lirt­ti. 


Baş­kan Göven; "Kadir Ge­ce­si ve bay­ram­lar mil­le­ti­mi­zin bir­lik ve be­ra­ber­li­ği­nin pe­kiş­me­si­ne ve­si­le ol­mak­ta­dır. İşte bu yüz­den Yüce Allah'a, bize böyle gün ve ge­ce­le­ri ver­di­ği için ne kadar şük­ret­sek azdır" dedi.