Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat ve Kongre Merkezindeki açılış törenine Kumluca Kaymakamı Hakkı Uzun, Cumhuriyet Başsavcısı Tolga Han Altınay, Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Erol Koca, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yalçın Seyran, Kumluca Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Tekdemir, Ak Parti İlçe Başkanı Erol Uysal, muhtarlar, STK temsilcileri, kurs eğitmenleri, kursiyerler ve davetliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Kumluca Halk Eğitim Müdürü Yusuf Tekdemir, “Bugün çok mutluyuz. İyi ki geldiniz. İyi ki bizimlesiniz. Çünkü yaklaşık 8 ay boyunca el emeği, göz nuru dökülerek hazırlanan ürünlerimiz görücüye çıkıyor. Sizlerin beğenisine sunuluyor. İlginizi ve beğenilerinizi kursiyerlerimden ve hocalarımdan eksik etmeyin.

Biraz sonra açılışını yapacağımız sergimiz, bu öğretim yılında açılışını yaptığımız 3. Sergimiz olacak. Geçen hafta Adrasan ve Mavikent mahallelerimizde yıl boyu yapılan çalışmaların sergilerini açtık. Ben buradan hem Adrasan ve Mavikent muhtarlarıma, hem hocalarıma hem de oralardaki kurslara katılan kursiyerlerime teşekkürlerimi sunuyorum.

2018-2019 öğretim yılında ilçemiz genelinde toplam 360 adet kurs açtık. Bu kurslara da bugün itibari ile 10 bin 55 vatandaşımız katıldı. Kurslara katılan 10 bin 55 vatandaşımızın 7 bin 650’si sertifika almaya hak kazandı. Bu büyük katılım için Kumluca'mızın değerli insanlarına çok teşekkür ediyorum.

Ancak yetmez. Daha büyük katılım için bizim her mahalleye, her muhtara dokunmamız gerekiyor. Ben bundan sonraki çalışmalar için muhtarlarımdan destek bekliyorum. Merkez olarak açabileceğimiz 3 bin 457 adet kurs modülümüz bulunmaktadır. En az 12 kişilik bir talep olması durumunda eğitim ortamına uygun her mekan da her türlü kursu açabiliriz. Çünkü ‘hayata mutlu bireyler hazırlamak için, her zaman, her yerde, herkese eğitim’ vizyonumuzdur” dedi.

Kursiyerler adına konuşan Ayla Taşkın da, “kaymakamımıza ve halk eğitim müdürümüze bize bu imkanı sağladıkları için arkadaşlarım adına çok teşekkür ederim” diye konuştu. Suriye Vatandaşı bayan kursiyer Cahit Sıtkı Tarancı’nın “ Memleket İsterim” şiirini okudu.

Halk oyunları usta öğretici Bayram Ergin yönetiminde sergilenen gösteri çok beğenildi. Gösterilerin ardından kurslarda başarılı olan kursiyerlere protokol tarafından başarı belgeleri verildi.

Belge töreninin ardından protokolün katılımı ile sergi salonunun açılış kurdelesi kesildi. Kumluca Kaymakamı Hakkı Uzun ve protokol üyeleri kursiyerlerin ortaya çıkarttığı ürünleri tek tek inceleyerek kursiyerlerden bilgi aldı. Resim, seramik, giyim, cam mozaik, hat sanatı gibi kurslarda kursiyerlerin el emeği, göz nuru eserleri protokol ve ziyaretçiler tarafından çok beğenildi.