Kumluca Devlet Hastanesi’nde akupunktur polikliniğinde hizmete başlayan Uzm. Dr. Osman Okhan Özekin akupunktur tedavisi hakkında şunları söyledi.

“Akupunktur tedavisinin 3 bin yıllık bir tarihi vardır ve Dünya Sağlık Örgütü'nün de resmi olarak kabul ettiği 361 akupunktur noktası ve 50'ye yakın ekstra akupunktur noktasını kabul etmiştir. Akupunkturun; vücut, kulak ve scalp akupunkturu şeklinde çeşitleri vardır. Tedavide olumlu sonuçları tüm dünyaca kabul edilmekte ve uygulanmaktadır. Akupunktur tedavisinde kişinin kendi vücudundaki enerji merkezlerinin harekete geçirilmekte, kişiye herhangi bir ilaç enjekte edilmediğinden tedavinin hiçbir yan etkisi yoktur, tedavi sırasında kişiye özel tek kullanımlık iğneler kullanılmaktadır” dedi

Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Ayşegül Alkan ise şunları söyledi; “Hastanemizde sürekli olarak devam eden gelişim ve değişim kapsamında Akupunktur polikliniğimizi hizmete başlattık. Polikliniğimize doğrudan başvurarak hizmet alabilirsiniz. Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp alanındaki bu çalışmaların halkımızın sağlığını güçlendirmede ciddi bir katkısı olacağını düşünüyoruz. Daha hızlı, etkin ve teknolojik alt yapı ile halkımıza hizmet vermek en büyük amacımızdır” dedi.