Türkiye genelinde 1 milyona yakın öğrencinin müracaat ettiği sınava, Kumluca’dan da 1000 müracaatla her sene olduğu gibi bu sene de Peygamber Efendimize sevgi seli gerçekleşti.

İlçe temsilciliklerinin organizesi ile başarılı bir süreç gerçekleştirdiklerini belirten AGD Kumluca Temsilcisi Abdullah Zorlu sınav sürecini şu şekilde özetledi:
“Bizler başımıza gelen tüm sıkıntıların manevi yoksunluktan kaynaklandığını biliyor ve bu şuurla gençlerimizin gönüllerine Peygamber Efendimizin (SAV) sevgisini yerleştirmeyi üzerimizde bir sorumluluk olarak görüyoruz. Bu vesile ile her sene gençlerimize Efendimizin hayatını anlatan bir kitabı okutarak O’nun ahlakıyla ahlaklanmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Ortaokul ve lise olmak üzere 2 kategoride gerçekleştirdiğimiz sınavlarımız halkımız tarafından takdirle karşılanıyor.”
Şer odaklarının hem ülkemizde hem de dünyada devamlı bir şekilde manevi bir dejenerasyon için mücadele verdiğini hatırlatan sayın Zorlu, “bizler bu tahribe karşı koymayı kendimize bir borç biliyor ve tüm organizelerimizde milli ve manevi değerlerimizi her daim ön planda tutuyoruz” dedi.

Değerlerimize sahip çıkmak adına hem çocuklarımızı hem de yaşıtlarımızı bu konularda daima bilinçlendirmemiz gerektiğinin altını çizen Zorlu, “Siyer-i Nebi Sınavımızın ödül törenini de gerçekleştireceğimiz Mekke’nin Fethi programımız da bu tür organizelerimizden bir tanesidir. Hatta bu sene 31 Aralık’ta Kumluca Belediyesi Düğün Salonumuzda gerçekleştireceğimiz etkinliğimiz Mekke’nin Fethi üzerine olduğu gibi ayrıca Kudüs temasını da işleyecektir. Bu vesile ile Kudüs’ümüzün ne doğusu ne batısı değil tamamının bizim olduğunu tek bir yürek dillendireceğiz” dedi.

Zorlu, “Başarılı bir hazırlık sürecinin ardından Siyer-i Nebi Sınavımızla nihayete erdirdiğimiz yarışmamız aslında bir son değil, küllerimizi üzerimizden silkinip tekrar dirileceğimiz, bir çiçekle başlayan ve milyonları bulan çiçeklere vesile olan yeni baharlara adım atmamızdır. Biliyoruz ki yürümüş olduğumuz yol bazen dikenli olabiliyor fakat bu bizim azmimizi kırmak yerine bilakis direnme gücümüzü artırmaktadır. Organizemizde bizzat yer alan, maddi ve manevi destekleriyle bizlerle birlikte olan ve yeni baharların müjdesini gözlerinde görebildiğimiz geçlerimizi tebrik ediyor ve göstermiş oldukları gayretten dolayı hepsine ayrı ayrı teşekkürlerimizi iletiyoruz” şeklinde konuştu.