Kumluca Belediyesi tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Mavikent Deniz Şenliği Karaöz Koyu'nda yapıldı. Şenlik, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ve Mavikent Mahalle Muhtarı Adem Karataç’ın denize çelenk atmasıyla başladı. Kafkas oyunları dans grubu ile öğrencilerin bale gösterileri sunduğu şenliğe katılanlar müzik dinletisi eşliğinde eğlenceli vakit geçirdi. Yamaç paraşütçüleri gökyüzünde Türk bayrağı açarak şenliğe coşku kattı. Denizde ayrı bir coşku görüldü. Türk bayraklarıyla donatılan tekneleriyle kıyıya yanaşan denizciler, sirenlerle şenlik alayını selamladı.
Şenlik kapsamında düzenlenen yüzme yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinden sonra konuşan Belediye Başkanı Çetinkaya, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın liman başkanlığı olan yerlerde kutlandığını hatırlattı. Kumluca'da liman başkanlığı olmaması nedeniyle bayram etkinliklerini şenlik kapsamında sürdürdüklerine değinen Çetinkaya, şenlik coşkusunu uzun yıllar devam ettireceklerini, bölgeye küçük bir liman yapılacağını söyledi.

Şenliklerde 50, 100 ve 200 metre serbest yüzme, sırt üstü yüzme ve su altında bekleme yarışmaları yapıldı. 50 metre serbest yüzme yarışmasında Yiğit Sevgül, 100 metre serbest yüzme yarışmasında Cüneyt Karaöz, 200 metre serbest yüzme yarışmasında Haktan Mithat Yorgancı, sırtüstü yüzme yarışmasında ise İlyas Acar birincilik kürsüsüne çıktı.

Şenliğin finalinde yağlı direkten bayrak alma yarışması yapıldı. Yarışmaya 30 kişi katıldı. Bayrağı almaya çalışanlar zorlandı. Yaklaşık 90 dakika aralıksız süren yarışmada, yağlı direkten bayrağı Alpay Taşkın almayı başardı. Yarışmaların birincilerine değişik ödüller verilirken Yağlı direkten bayrak almayı başaran Alpay Taşgın 2 bin TL para ödülü kazandı. Yarışmacılara madalya ve ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Alpay Taşgın, "Yağlı direkten bayrak alma yarışmasında birinci olduğum için çok mutluyum. Üç yıldan beri bu yarışmayı almayı hedeflemiştim" dedi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ise, "Kumluca deniz sahilinde koyları olan bir ilçedir. Bugün burada Mavikent Karaöz Deniz Şenliğini gerçekleştirmek için bulunmaktayız.
Birçok etkinliğin yanı sıra etkinliklerin finalinde yağlı direkten bayrak alma yarışmasını gerçekleştirdik. Yarışmacımız zor şartlar altında da olsa ay yıldızlı bayrağımıza ulaşmayı başarmıştır. Kendisini kutluyorum" diye konuştu.