Kumluca Belediyesi Ocak ayı olağan meclis toplantısı açılış konuşmasında yeni yıla yeni yatırım ve kazanımlarla girdiklerini belirten Başkan Köleoğlu; “2020 yılını kalkınma yılı olarak ilan ediyorum. Kalkınma yerelden başlar. Borçlanmadan 1 Milyon 231 Bin TL bedelle 24 araç alarak, araç filomuzu genişlettik. Kumluca Toptancı Hali yanına akaryakıt istasyonu ve iş merkezi yapıyoruz. Bu proje belediyemizi ekonomik açıdan bir adım daha ilerletecek" dedi.

8 Gündem maddesini görüşmek için toplanan Kumluca Belediye Meclisi, zabıta personelinin ek mesai ücretlerini ve Aralık ayı olağan meclis toplantısında imar komisyonuna havale edilen maddeleri görüşüp karara bağladı.

Meclisin açılış konuşmasında yeni yılda yatırım ve kazanımlar elde ettiklerini belirten Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu konu hakkında bilgiler verdi.

Kumluca Belediyesi akaryakıt istasyonu ve iş merkezi yapılması planı mecliste oy birliği ile kabul edildi. Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, bu projenin belediyeye ekonomik açıdan bir adım daha ilerleteceğini ve bu projenin toptancı halindeki komisyonculara ve tüccarlara dolayısıyla Kumluca halkına hizmet vereceğini söyledi. Köleoğlu, "iş merkezinin giriş katına 24 saat açık simit fırını üst katında komisyoncularımızın tüccarlarımızla beraber piyasa kurulumu yapabilmeleri için büyük bir konferans salonu ve bunun haricinde mescit ile iş merkezi alanı olacak. Kumluca adına Büyükşehir Belediyesi Meclisine aynı zamanda Kumluca Belediyesi meclis üyelerine bu projeye olan katkılarından dolayı teşekkür ederim" dedi.

AK Parti Gurup Sözcüsü Halil Karataş’ın gündem dışı konuşmasında, günlerdir Kumluca Kamuoyunu meşgul eden mülkiyeti Kumluca Belediyesine ait Halk Eğitim Binasının boşaltılması hakkında Başkan Köleoğlu'ndan açıklama yapmasını istedi.

Başkan Mustafa Köleoğlu; “Halk Eğitim gibi önemli bir konudan bahsettiniz. Ortak akıldan bahsettiniz. Ortak akıldan bahsediyorsak. Belediye olarak bunun hesabını verebilmeliyiz. Belediye iş merkezinin %40 Kumluca Belediyesinindir. Kim belediye başkanı olursa olsun, bunu yapmakla görevli, birinci vazifemiz Kumluca Belediyesinin bütün malını mülkünü kamuoyunun önüne getirmek. Kumluca belediyesine ait ne kadar araç varsa ne kadar gayri menkulleri, arsaları varsa tek tek tespit edip, tüyü bitmemiş yetimin hakkını savunabilmek için Kumluca Belediye Başkanının bunu yapması gerekiyor. Hiçbir kimseye peşkeş çekilemez. İster Halk Eğitimin şu anda kullandığı yer olsun. İsterse kursiyerlerle ilgili kullandığı yerler olsun. Bunların siyasi malzeme yapılması çok büyük bir vicdansızlıktır. Vicdansızlık diyorum, Kumluca’nın karşısında söylüyorum. Amaç Kumluca Belediyesinin yeri üzerinden siyasi pirim yapmak, ben orayı kirasız, tahsissiz, çökme yöntemiyle ben orada oturuyorum demek vicdansızlıktır. Ortak akıldan bahsedecek birisi varsa öncelikle Kumluca Belediyesinin Meclisine oturmuş olduğu yerlerin açıklamasını yapması lazım. Ortak akıldan bahsedecek birisi varsa önce Kumluca Belediyesindeki tüm siyasi partilerin rızasını ve imzasını alarak tüyü bitmemiş yetimleri hakkı olan o binalarda oturmayı önce vicdanına yedirecek. Önce ben vicdan sahibiyim. Ben üç kuruş para ödemeden, burada çökme ve tehdit yöntemiyle oturuyorum diyerekten Kumluca Halkına hesap verecek. KUMBEK Kumluca Belediyesinin binasıdır. Buradaki yerin resmi olarak Millî Eğitim Bakanlığına, Kumluca Belediyemize resmi dershane olması için başvuruda bulunduk. Burada yıllardır dershane yapılıyordu. Şimdi Kumluca Belediyesi resmi dershane yapacağız. Orda bir arkadaşımızın burnu dahi kanarsa yüzde 100 sorumlu belediye başkanıdır. Günlerdir çalışıyorum. Ama hala ruhsatımızı alamadım. Neden alamadım. Tek bir açıklaması var. Kumlucalı Büyük Ailem, tek bir açıklaması var. Bize gelince mükemmel ötesi kriterler isteniyor. Ama bizden önce dershane yapılırken ses yok. Kumluca Belediyesi dershane yapacağım deyince kapının pencerenin kenarındaki bir milimlik konu. Ben ruhsat bu yüzden alamıyorum. Şu anda tekrar ayarlanıyor. Kumluca Belediyesi Meclisimizdeki bütün projeler oy birliği ile geçti. Buradan Ak Partiye, Milliyetçi Hareket Partisine, Cumhuriyet Halk Partisine ve İYİ Partiye teşekkür ediyorum. Bu projeleri 5 yıl içinde yapmakla yükümlü olarak beni buraya seçtiniz. Siz burada karar veriyorsunuz ne yapılacağı meclisimizden çıkıyor. Ama bir kişinin bu sorumluluğu üzerine alması lazım. Kim gelirse gelsin bu koltuğa tüyü bitmemiş yetimin hakkını gasp eden kim olursa olsun iki elim yakasında olacaktır. Ben orasını Kız Öğrenci yurdu olarak tahsis edeceğim.

7 Aydır Kumluca Belediyemize kimler geliyor biliyor musunuz? Türkiye’nin dört bir köşesinden gelmiş Akdeniz Üniversitesinin Kumluca’daki Kampüsünde okumaya çalışan öğrencilerimiz barınma sorunu ile ilgili aileleri geliyor. Hüngür hüngür ağlayarak geliyor. Diyorlar ki biz buradaki kirayı ödeyemiyoruz. Haydi, hodri meydan! Kumluca’ya üniversitedeki bütün kayıtlarını sildirip aileleri ile geri dönen kızlarımızın sayısını hükümetimizin bütün yetkilileri buyursun açıklasın.

Kız öğrenci evinin yapılmasından kim rahatsız olabilir. Kumluca’daki kızlara sahip çıkılmamasını isteyen birisi rahatsız olabilir. Siyasi olarak geçmişte belediye başkan adaya adaylığına çıkmıştır, çıkmamıştır. Bu arkadaş kendisini kamuoyunu arkasına alarak artistlik yapmak için yapabilir.
Kumluca Belediyesi KUMBEK’e bir yazı gönderdi. Dedi ki Ne zaman bitiyor dersleriniz. Bu hafta son dediler. Cuma günü sınava giriyor. Cumartesi ve bitti. Ben de ayın başındaydım. Ayın sonunda tadilata girmek için özel eşyalarınızı alın. Bu binayı tadilata sokalım dedim. Hemen apar topar bir arkadaş kendisini siyasi olarak buradaki ilçe başkanlarımızın üstünde gören, kendisini belediye başkanından üstünde gören, Kumlucalı Büyük Ailemin de üstünde gören bir arkadaşımız bir şeye soyundu. Dedi ki, belediye başkanı bana pas verdin. Diye konuşuyor kahvede. Diyor ki ben bunu doksandan atacağım. Niye atacaksın beyefendi diyorum. Diyor ki benim siyasi zıplamam için seni kamuoyunda ezdirmem lazım. Nasıl ezdireceksin beyefendi diyorum. Hani sen dedin ya ay sonunda tadilat yapayım. Özel eşyalarını alın. Ben şimdi çocukların hepsine dışarı çıkın diyeceğim diyor. Belediye başkanı size zulüm yapıyor diyeceğim diyor. Benimle aynı görüşte değilsin. Benimle aynı partide değilsin. Onun için zulüm yapıyor diyeceğim diyor. Gideceğim kapıyı da kilitleyeceğim diyor. Anahtarda bende aç diyor. Yarın saat 3.00’te çocuklar sınava girecek diyorum. Umurumda değil diyor. Ben çocuklarımızı düşünmüyorum ki diyor. Ben kendim halkımızın karşısında oy alabilmeyi düşünüyorum diyor. Yazıklar olsun. Yazıklar olsun. Bu insanlara destek veren birisi çıkarsa kamuoyunda, basın açıklamasında bunları Kumluca Belediye Başkanı olarak söylüyorum. Yazıklar olsun. Bu insanlar Kumluca Belediyesinin herhangi bir yerini işgal ediyorlarsa belediye başkanı olarak söylüyorum. Derhal boşaltmaları lazım. Burada tüyü bitmemiş yetimin hakkını, belediye meclis üyelerimizde yedirtmeyecek. Kumluca Belediyesinin Başkanı da yedirtmeyecek. Çalışanları da yedirtmeyecek. Artık Kumluca Belediyesini sürekli rencide etmek için sürekli Kumluca Belediyesine siyaset yapmak için 7 aydır bu konularla ilgili bir konuşma yapmadım bir Allah’ın kuluna, yapılmış olan terbiyesizlikleri anlatmadım. Kumlucalının kalkınması için adete buradaki meclis üyelerimiz seferber oluyor, birileri gelip yalan yanlış bilgi veriyor. Zehirliyor. Fark etmez Ak partili Meclis Üyelerimizi de zehirliyor.
Çünkü sizler onunla aynı düşüncede olmadığınızı ben biliyorum. Sizler aynı düşüncede olsaydınız projelerimize oy birliğiyle destek vermezdiniz. Aynı düşüncede olduğunuza ben inanmıyorum. Dolayısı ile Kumlucalı Büyük Alilem bu yapılan sadece siyasi olarak bir kişinin kendini parlatma çabasıdır.

Devletimiz çok güçlüdür. Eğer bu şekilde birileri bizi kullanmaya çalışıyorsa devletimizin her kademesindeki bakanlığı anında oraya tahsis yapacak güçtedir. Eğer bu kısır döngü Kumluca’da bu noktaya geldiyse buna hiçbir siyasimiz açıklama yapmayıp sadece belediye başkanının suçuymuş gibi. Belediye Başkanı Kız Öğrenci Evi yapmak istiyormuş evet doğru. Siz onayladınız. Oy birliği ile çıktı bu projeler. Ama diyor ki birisi ben yaptırmam. Ben burada kira kontratı ödemem. Allah Allah. Ben buradan tahsis yaptırmam. Allah Allah ben burada işgalci durumdayım. Eee sen bu meclisi yok mu sayıyorsun.

Kumluca’lı Büyük Ailem. Biz Kumluca’daki tüyü bitmemiş yetimin hakkını savunmak için şu anda Ak Parti, Milliyetçi hareket Partisi, İYİ Parti, Cumhuriyet Halk Partisi adeta birleşmiş durumdayız. Onun için Kumluca belediyesinin bir metrekaresini şuradan izin almadan kirasını ödemeden hiçbir kimseye biz peşkeş çekmeyeceğiz” dedi.