Kumluca Ülkü Ocakları, Karatepe Meydanından başlayıp ilçe merkezinden geçerek Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat ve Kongre Merkezine yürüdü.

Ellerinde Fırat Çakıroğlu fotoğraflarının bulunduğu pankartlarla sloganlar eşliğinde Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat ve Kongre merkezine gelen gençler burada düzenlenen törene katılmak için salona geçtiler.

Burada düzenlenen törene, Ak Parti İlçe Başkanı Erol Uysal, MHP İlçe Başkanı Yücel Kaplan, Antalya Ülkü Ocakları Başkanı Dr. Ünsal Yılmaz Yeşildal, Kumluca Ülkü Ocakları Bakanı Ertuğrul Acar, mahalle muhtarları ve ülkücü gençler katıldı.
Tören saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı Ardından Kumluca Ülkü Ocakları Başkanı Ertuğrul Acar açılış konuşması yaptı. Ardından Antalya Ülkü Ocakları Başkanı Dr. Ünsal Yılmaz Yeşildal, günün önemini belirten konuşmasını yaptı. Dr. Ünsal Yılmaz Yeşildal; “Ülkü Ocakları bu ülkenin bekasının teminatıdır. Fırat Çakıroğlu'nu katledenler, onun destanlaşıp gönlümüzde yaşayacağının farkına varmamışlardır” dedi.

Törende Şehit Fırat Çakıroğlu’nun hayatını anlatan sinevizyon yayınlandı. Tören, şiirler ve Kuran-ı Kerim tilaveti ile sona erdi.