Kumluca'da Ülkücü Gençler 2015 yılında Ege Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun 4'üncü ölüm yıl dönümü için yürüyüş yaptı.

4 yıl önce hayatını kaybeden Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi, Ülkü Ocakları üniversite sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun 4. ölüm yıldönümü nedeniyle Karatepe Stadı önünde toplanan yaklaşık 500 kişilik ülkücü grup, ellerinde Türk bayrakları ve Çakıroğlu'nun fotoğrafları eşliğinde Cumhuriyet meydanına kadar sloganlar eşliğinde yürüdü. AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Cihan Kızılkaya ve gençlik kolları yürüyüşe destek verdi.

' BİR ÖLÜR,BİN DİRİLİRİZ '

Ülkü Ocakları Kumluca İlçe Başkanı Erdem Ulutaş," Biz Ülkü Ocakları olarak gücümüzü 21. yüzyılın Bilge lideri Devlet Bahçeli'den alıyoruz. Bizler Ege'de Fırat, Çin'de Kürşat, Türkistan'da Osman Batur, Çanakkale'de Seyit Onbaşı, Fıtrat değişir sanmayın bu kan aynı kandır. Bizler bugün burada rahmetli şehidimizi anmak toplandık. Şehidimizin uğruna canını verdiği bu vatan topraklarının emin ellerde olduğunu bir kez daha göstermek amacıyla böyle bir yürüyüş tertip ettik. Herkes bilmelidir ki; ülkücü hareket dünden bugüne Türk Milleti, Türk Devleti adına her türlü bedeli şereflerin en büyüğü saymış ve ödemek için her zaman en önde koşmuştur. Ülkücü hareket dün de bugün de bu meydanlarda şehit olmaya hazır. Ülküdaşlarımızla gönül gönüle, omuz omuza yürümektedir. Memleketimiz, milletimiz için bölücü terör örgütlerine meydan vermemek için şehit olmuştur. Hepinize katılımlarından dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ne Mutlu Türküm diyene" dedi.
Programının ardından İstiklal Marşı, ülkücü yemini ve dua edilerek program sona erdi.
Haber:Hamide Koçubaba