Kum­lu­ca Sos­yal Bi­lim­ler Li­se­si Ti­yat­ro Ku­lü­bü, Dünya Çocuk Ki­tap­la­rı Haf­ta­sı do­la­yı­sıy­la Kum­lu­ca Ana­oku­lu’nu zi­ya­ret ede­rek; ma­sal­lar­da, şar­kı­lar­da, oyun­lar­da ve ki­tap­la­rın bü­yü­lü dün­ya­sın­da Ku­zu­cuk­lar sı­nı­fın­da bu­luş­tu.

Kimya Öğ­ret­me­ni Ha­ti­ce Kök ön­der­li­ğin­de­ki kulüp öğ­ren­ci­le­ri­ni Kum­lu­ca Ana­oku­lu Mü­dü­rü Filiz Akın kar­şı­la­dı. Öğ­ren­ci­ler Filiz Mü­dü­re ge­tir­dik­le­ri çi­çek­le­ri tak­dim et­tik­ten sonra Ku­zu­cuk­lar sı­nı­fı­na ge­çi­le­rek ana­oku­lu öğ­ren­ci­le­ri ile kitap oku­ma­nın önemi üze­ri­ne soh­bet edi­lip öğ­ren­ci­le­rin so­ru­la­rı ce­vap­lan­dı­rıl­dı. Her bir öğ­ren­ci­ye masal ki­tap­la­rı ve masal kah­ra­man­la­rın­dan olu­şan ko­nuş­ma ba­lon­la­rı he­di­ye edil­di. İçle­rin­den se­çi­len bir kitap sı­nıf­ta öğ­ren­ci­le­re okun­du. Ku­zu­cuk­lar sı­nı­fı öğ­ret­me­ni Fatma Yıl­maz’ ı da unut­ma­yan Sos­yal Bi­lim­ler Li­se­si öğ­ren­ci­le­ri içe­ri­sin­de Türk Bay­ra­ğı bu­lu­nan Nutuk Ki­ta­bı­nı Fatma Öğ­ret­me­ne sun­du­lar.
Et­kin­lik­ler pal­ya­ço gös­te­ri­le­riy­le, çocuk oyun­la­rıy­la, ana­oku­lu öğ­ren­ci­le­ri­ne ba­lon­lar da­ğı­tıl­ma­sıy­la devam etti. Son ola­rak ta gitar eş­li­ğin­de çocuk şar­kı­la­rı ça­lı­nıp söy­len­di. Sos­yal Bi­lim­ler Li­se­si öğ­ren­ci­le­ri­nin ha­zır­la­mış ol­du­ğu kitap ağacı da günün ha­tı­ra­sı ola­rak ku­zu­cuk­lar sı­nı­fın­da ye­ri­ni buldu.
Sos­yal Bi­lim­ler Li­se­si Kimya Öğ­ret­me­ni Ha­ti­ce Kök ‘‘ Ki­tap­sız bü­yü­yen çocuk, susuz ağaca ben­zer di­ye­rek biz bu et­kin­li­ği plan­la­dık ve gör­dük ki çok doğru bir karar ver­mi­şiz, ço­cuk­la­rın göz­le­rin­de­ki mut­lu­luk gö­rül­me­ye de­ğer­di. Öğ­ren­ci­le­ri­mi du­yar­lı­lık­la­rın­dan ve ver­dik­le­ri emek­ler­den do­la­yı teb­rik ede­rim. Ay­rı­ca bize ver­di­ği her türlü des­tek­ten do­la­yı Sayın Okul Mü­dü­rüm Ayhan Du­ru­kan’ a, bizi en iyi şe­kil­de ağır­la­dık­la­rı için Kum­lu­ca Ana­oku­lu Mü­dü­rü Filiz Akın’ a, Müdür Yar­dım­cı­sı Mak­bu­le Bos­tan­cı’ ya ve Öğ­ret­me­ni­miz Fatma Yıl­maz’ a çok te­şek­kür ede­rim’’ dedi.
Kum­lu­ca Ana­oku­lu Mü­dü­rü Filiz Akın ‘‘Kum­lu­ca Sos­yal Bi­lim­ler Li­se­si bu et­kin­li­ği bi­zim­le be­ra­ber yap­mak is­te­di­ğin­de biz okul ola­rak çok se­vin­dik, ço­cuk­la­rı­mız­da bu yaş­lar­da kitap sev­gi­si ka­zan­dır­mak çok önem­li. Ay­rı­ca bu et­kin­lik­te gör­dük ki Sos­yal Bi­lim­ler Li­se­si öğ­ret­men ve öğ­ren­ci­le­ri çok ha­zır­lık­lı gel­miş­ler; kos­tüm­le­ri, he­di­ye­le­ri, gi­tar­la şarkı çalıp söy­le­me­le­ri bizi ve öğ­ren­ci­le­ri­mi­zi çok mutlu etti. Ço­cuk­la­rı­mız çok eğ­len­di. Emeği geçen her­ke­se çok te­şek­kür ede­rim.’’ dedi.
Ana­sı­nı­fı Öğ­ret­me­ni Fatma Yıl­maz ‘‘ Her şey­den önce çok güzel bir et­kin­lik oldu. Ço­cuk­la­rı­mız çok mutlu ol­du­lar, her biri çok il­gi­liy­di. Kitap ağacı, masal ki­tap­la­rı, pal­ya­ço­la­rın ve uğur bö­ce­ği­nin kos­tüm ve mak­yaj­la­rı, gitar eş­li­ğin­de şar­kı­lar, he­di­ye­ler, her şey en ince ay­rın­tı­sı­na kadar dü­şü­nül­müş­tü. Her bi­ri­ni teb­rik edi­yo­rum ve te­şek­kür­le­ri­mi su­nu­yo­rum.’’ Dedi.