17 Şubat 2019 Pazar günü İzmir’de Geleneksel olarak 21.si düzenlenen ‘’Özel Ege Lisesi Okullar Arası Matematik Yarışması’nda Kumluca Sınav Koleji Türkiye’nin birçok marka okulları arasında büyük bir başarı göstererek ilçemizin adını ülke genelinde duyurmayı başararak Türkiye 7.si oldu.
Sınav, her bir sınıf düzeyinde ayrı ayrı yapılmıştır. Sınavda 6. sınıflarda Elif Ece Demirel (Türkiye 6.ncısı), 7.sınıflarda Melih DEVECİ (Türkiye 15.ncisi), 8.sınıflarda Aral Gökkaya (Türkiye 29.ncusu), 9.sınıflarda Süeda Gültekin (Türkiye 18.ncisi), 10.sınıflarda Hakkı Aydın Konu (Türkiye 29.ncusu) okulumuzu temsil ederek takım halinde ortaokullarda Türkiye 7.ncisi, liselerde Türkiye 37.ncisi olmuşlardır.
ÖNEMLİ BİLİM İNSANLARI NEDEN İLÇEMİZDEN YETİŞMESİN

Kumluca Sınav Koleji Matematik Kulübü sorumlu öğretmeni Sercan Çömlek ‘’İki yıldır çocuklarımız büyük emek harcıyorlar, bu emeklerin karşılığını da aldılar. Türkiye’nin önemli bilim insanları neden ilçemizden yetişmesin. İşte bunlar küçük tohumlardır. Bu tohumlar yeşerecek büyüyecek ve geleceğin bilim insanları olacaklardır’’ dedi.

TÜRKİYE’NİN SAYILI OKULLARI ARASINA GİRMEK TAKDİR EDİLECEK BİR BAŞARI HİKAYESİDİR.

Kumluca Sınav Koleji kurucularından Mehmet Özkan " Okumuz, kurulduğu yıldan bu yana birçok başarıya imza atmıştır. Gerek lise giriş sınavlarında gerekse üniversite sınavlarında üstün başarılar göstermiş, Türkiye dereceleri çıkarmıştır. İlkemiz olan takip, hakkaniyet ve empati başarının sihirli anahtarlarıdır. Okulumuz, çocuklarımızı sadece sınavlarda değil, yaratıcı düşünce, problem çözme, hayal edip üretme, özgüven gibi eğitimin nihai hedeflerine emin adımlarla ulaştırmayı bir görev aşkıyla yapmaktadır. Dört yıl gibi kısa bir süre zarfında Türkiye’nin sayılı okulları arasına girmek takdir edilecek bir başarı hikayesidir. Bu başarıda emeği geçen Matematik öğretmenimiz Sercan Çömlek’i sınava katılan öğrencilerimizi ve tüm öğretmen ve personelimizi tebrik ediyor daha nice başarılar diliyorum’’ dedi.