Sivas'a bağlı Yıldızeli ilçesi Sarıyar köyünde yaşayan Çağlar ailesinin 4 yaşındaki kızları Zeynep Çağlar'ın traktörün pervanesine kaptırması sonucu kopan sağ el parmakları için uygulanan tedavinin tamamlanmasının ardından küçük Zeynep hastaneden taburcu edildi.
10 gün önce evlerinin önündeki traktörü küçük kardeşinin çalıştırması sonucu sağ el parmakları traktörün pervanesine sıkışan Zeynep Çağlar, ambulans uçak ve helikopterle getirildiği Antalya'nın Kumluca ilçesindeki Özel Medikum Hastanesi'ndeki tedavisinin tamamlanmasının ardından taburcu oldu.


Hastaneden taburcu olmadan önce küçük Zeynep'in 10 gün seriyle tedavisini yürüten Özel Medikum Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Hüseyin Balkarlı tarafından son kontrolleri yapıldı. Hastanın kendilerine geldiğinde sağ el baş parmağı ile üç ve döründü parmaklarında ciddi yaralanmaları, ikinci parmağın ise ampute şekilde geldiğini ifade eden Op. Dr. Balkarlı, hemen müdaheleye alarak baş parmağı ile üç ve dördüncü parmaklarındaki ciddi yaralanmaları onardıklarını, ikinci parmaği ise dikerek reimplantasyon edildiğini söyledi.


Operasyon sonrası ikinci parmakta opresyon sonrası kan dolaşımı sağlanmasının kendilerini sevindirdiğini kaydeden Balkarlı, "Hastamız bize 10 gün önce gelmişti. Geldiğinde sağ el birinci, ikinci ve üçüncü parmaklarında ezilme tarzında yaralanmaları vardı. Biz her üç parmağa da müdahale etmiştik, özellikle ikinci parmağı kötü yaralanmıştı. Çocuk olması dolayısıyla biz onada şans tanıyıp total ampüte olan ikinci parmağını da reimplante etmiştik. Fakat dolaşımın devamlılığını sağlayamadık ve o parmağı orta seviyeden almak zorunda kaldık. Diğer parmaklarında her hangi bir sıkıntısı yok. Bundan sonraki süreçte bazı tavsiyelerle hastamızı taburcu ediyoruz." dedi.


Küçük Zeynep'in babası Osman Çağlar da kızının tedavisinin tamamlanmasının ardından hastaneden taburcu oldukları için sevinçli olduklarını ifade etti. Yaklaşık 10 günlük süreçte kızlarının sağlığına kabuşması için herkesin çanla başla çalıştığını kaydeden Çağlar, "Bugün çocuğum ile birlikte hastaneden taburcu oluyoruz. Bu süreçte bize her türlü desteği veren doktorlarımıza, sağlık çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Özellikle de Sağlık Bakanlığı'mıza teşekkür ediyorum. Allah bize böyle bir acı yaşatmasın, devletemize milletimize zeval vermesin." dedi.
 

- Olayın geçmişi -
Sivas'ın Yıldızeli ilçesi Sarıyar köyünde yaşayan Osman ve Özge Çağlar çiftinin kızları 4 yaşındaki Zeynep, evlerinin önündeki traktörün yanında oynarken küçük kardeşinin traktörü çalıştırması sonucu traktörün pervanesine sıkışan sağ elinin bir parmağı kopmuş, iki parmağı yaralanmıştı.

Olayın arından ailesi tarafından Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine götürülen Zeynep Çağlar'ın, ambulansla önce Kayseri'ye, ardından da operasyonu gerçekleştirecek uygun ekibin Antalya'nın Kumluca ilçesinde Özel Medikum Hastanesi'nde olması nedeniyle Sağlık Bakanlığı'nın devreye girmesiyle ambulans uçak ve helikopterle Özel Medikum Hastanesi'ne sevki sağlanarak operasyona alınmıştı.