KUMLUCA'NIN YAKIN GEÇMİŞİNE AİT BİLGİLERE ULAŞMAK ÇOK ZOR
Kumluca Kültür Turizm Tanıtma Ve Dayanışma Derneğinin Başkanlığı ve 2001 yılında Kumluca tarihini araştırma başlayan Turgut Eken, "Yöremize ait bilgilere ulaşılamıyor. Emekli olduktan sonra gelecek kuşaklara Kumluca'ya ait değerler bırakmak istedim. Araştırma yapmaya başladım ve tutku hale dönüştü. Kumluca'nın eğitim tarihini araştırarak 'Medrese'den Fakülteye Kumluca Eğitim ve Okullar Tarihi 1914-2014 adlı bir kitap yazdım. Yöremizde Selçuklular ve Osmanlıların yaşadığı döneme ait bilgiye ulaşamıyoruz. Kumluca'nın yakın geçmişine ait bilgilere de ulaşmak çok zor" dedi.

ÇOCUKLUĞUM, GENÇLİĞİM VE HAYATIM KUMLUCA

Taşı Tarih, Toprağı Altın Kumluca'nın tarihi, gelenek ve göreneklerinin yaşatılması gerektiğinin altını çizen araştırmacı Yazar Eken, "Bir bölgenin kültürü, yaşam tarzı gençlere ve çocuklara aktarılmalıdır. Bu bilinçle kültür, turizm ve dayanışma derneği kurduk. Kumluca'nın geçmiş tarihi bir kitapta toplanmamış. Bu yüzden bilgiye ulaşmak zor. Çocukluğum, gençliğim ve hayatım Kumluca'da geçti. Yaşadıklarım gördüklerimi bir kitap yazarak kalıcı hale getirip,kültür yaşarsa toplum yaşar ülke yaşar" dedi.

KİTABIM GELECEK KUŞAKLARA DEĞER KATACAK
Kitabın içeriğinden bahseden Eken, “Yaşadıklarım, Duyduklarımla yöremiz gelenek ve görenekleri isimli Kumluca'nın yaşam tarzını, yaylalarını,yemek kültürünü,düğün ve kına gecelerini, asker eğlencelerini, boğa ve deve güreşlerini kısaca 70 yıllık hayatımda geçen Kumluca'nın yaşantısını aktardım. Kitabım gelecek kuşaklara inşallah değer katacak” dedi.

Haber: Hamide Koçubaba