YARIM ASIRLIK SORUN ÇÖZÜLDÜ

Kumluca Belediyesi ve Konyaaltı sınırları arasında kalan ve daha önce Konyaaltı Belediyesi sınırlarına dahil olan NASA Gözlemevi, Kumluca Belediyesi sınırlarına dahil edildi. Kumluca’nın tanıtımı büyük katkı sağlayacak NASA Gözlemevi ile ilgili Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu yaptığı açıklamada “Antalya Valiliğinin önderliğinde yarım asırdan bu yana devam eden sınır sorununu çözümü noktasında Kemer, Konyaaltı ve Kumluca ilçeleri belediye başkanları ile bir toplantı yapıldı. Üç ilçenin imar müdürlerinin onayı ile sınırlar belirlendi. Sınırlar belirlenmesi noktasında en karlı Kumluca Belediyesi çıkmıştır. NASA Gözlemevi’ni Kumluca sınırlarına katarak, Kumluca’nın Dünya’ya tanıtılmasını sağlayacağız. Hemen yanı başında Konyaaltı Saklıkent Kayak merkezi yan yana bu bölgemize bir tesis kazandırarak, kayak sporunun merkezi haline getirebiliriz. Böylelikle mahalle sınırlarımızı genişletmiş olduk. Kumluca’mıza hayırlı olsun. Yarım asırlık sorunu çözmüş olduk” dedi.

Kumluca Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, başkanlığında gerçekleştirildi.

YENİ BİR MAKAM ARACI ALINMAYACAK
Sosyal medyada Kumluca Belediyesi’ne yeni makam aracı alınacak söylentilerine açıklık getiren Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, “Yeni bir makam aracı alınması söz konusu değil. Münafık’ın biri sosyal medya hesabından Kumluca siyasetini karıştırmak, şahsımı ve ailemi zor durumda bırakmak maksadıyla hayali bir şekilde bir makam aracı alınacağını iddia ederek yalan haber yapmıştır. Bu münafık beni, eşimi çocuklarımı ve buradaki tüm meclis üyelerini zan altında bırakmıştır. Kesinlikle böyle bir şey söz konusu değildir” dedi.

NASA GÖZLEMEVİ KUMLUCA SINIRLARINA DAHİL EDİLDİ
Gündemin ikinci maddesi olan mahalle sınırlarının belirlenmesi konusunda imar müdürlüğünün raporu okundu. Konuyu açıklık getiren Başkan Köleoğlu, “Söğüt Cuması, Büyükalan, Kuzca Mahallesi’nde Konyaaltı sınırına geçen ve Altınyaka Mahallerinde orman sınırlarına geçen sınırlar tekrar ilçemize kazandırıldı. Kemer, Kumluca ve Konyaaltı Belediye Başkanları bir araya gelerek Valimizin önderliğinde yarım asırlık sorunu çözmüş bulunduk. Daha önce Konyaaltı sınırında olan NASA’nın TÜBİTAK’ın gözlemevi artık Kumluca sınırında. Bu gözlemevi ilçemiz için büyük bir tanıtım olacak. Artık o bölgenin tüm sorumluluğu bize ait. Beydağları bölgesinde Konyaaltı Saklıkent Kayak Merkezi ile sınırımız oluştu. Bu bölgeye ileriye dönük kayak merkezi projesi kazandırabiliriz. Neden bir kayak merkezi de biz ilçemize kazandırmayalım. Kemer ve Konyaaltı Belediye Başkanlarına ve tüm meclis üyelerine oy birliği ile karar verdikleri için teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından mahalle sınırlarının belirlenmesi konusu oy birliği ile kabul edildi. Gündemin üçüncü ve dördüncü maddelerinde kentsel dönüşüm alanlarının belirlenmesi ve otopark mevzuatı imar komisyonu raporları okundu. Gündemin üçüncü maddesi oy çokluğu, dördüncü maddesi ise oy birliği ile kabul edildi.

KUMLUCA SANAYİSİ GENİŞLETİLİYOR
Gündemin beşinci maddesinde Karşıyaka Mahallesi sanayi sitesi alanının genişletilmesi konuşuldu. Başkan Köleoğlu, “sanayi sitemiz büyüyen ve gelişen Kumluca’ya yetmez duruma gelmiştir. Sanayimizin güneyinde sanayi sitemizi genişletecek, rahatlatacak ve yatırım yapacak kişilerin önünü açılması konusunda uygulama yapılması gerekmektedir. Büyüyen ve gelişen Kumluca’ya ayak uydurmalıyız” dedi. Küçük sanayi sitesi imar uygulaması oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi.

Eskicami Mahallesi 186 ada 5 ve 10 parsellerin imar planında TİCK alanı 1/1000 ölçekli imar tadilatı ticaret konut alanı belirleme gündem maddesi oy birliği imar komisyonuna havale edildi.

“KUMLUCA KADINLARI” KOOPERATİFİ KURULUYOR
Yeni kurulacak olan “Kumluca Kadınları” isimli kadın girişimi, üretim, işletme, pazarlama ve kalkınma kooperatifine kurucu üye olmak için meclisten destek isteyen Başkan Köleoğlu, “Sağlıklı gıdaya olan ihtiyaç dünya gündeminde birinci sırada. Dünyadaki en büyük girişimi kadınlara olan destek ve girişimcileri destektir. Kumluca Belediyesi’nin kadın kooperatifini üye olması çok önemli çok büyük ihtiyaç. Birçok mahallemizde yöresel ürünler yapılıyor. Kadınlarımızı bir araya getirip desteklenmesi önemli. Tüm fuarlara katılarak sağlıklı gıdanın başkentinin ürünlerini götüreceğiz ve tanıtacağız. Meclisten bu kooperatife destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

AK PARTİLİ BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ KADIN KOOPERATİFİ KURULMASINA RET OYU VERDİ
Ak Partili belediye meclis üyeleri ilçede kurulması planlanan kadın kooperatifinin belediye eliyle kurulmasını doğru bulmadıklarını ifade ederek ret oyu verdiler. MHP’li meclis üyelerinin çekimser kaldığı gündem maddesi oy çokluğuyla kabul edildi.

HUZUR HAKLARI MEHMETÇİK VAKFINA
Ak Partili meclis üyelerinin huzur haklarının Mehmetçik Vakfına bağışlanması önergesi oy birliğiyle kabul edildi. Gündem maddesi plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.