STK Temsilcileri Başkan Mustafa Köleoğlu’na, geleceğe dönük projeler sundu.
Kumluca’da faaliyet gösteren STK’lar Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu’nu ziyaret ederek, ilçenin kırsalını geleceğe hazırlayacak projeler sundular.

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat H. Günay, Karacaören Doğa Kültür Turizm Tanıtma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Başar, yönetim kurulu üyesi Diş Hekimi Erdal Elginöz, proje koordinatörü Pınar Derya Akyazgan, pazarlama ve satış uzmanı Fatih Akyazgan, SS Ulupınar Çevre Koruma Geliştirme ve İşletme Kooperatifi yetkilileri, Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu'nu ziyaret etti.

EKOLOJİK TURİZM VE ORGANİK

Kumluca'da doğa koruma, ekolojik turizm ve organik tarım faaliyetlerinin desteklenmesine yönelik yeni proje fikirlerinin görüşüldüğü toplantıda yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşları iş birliğinin temelleri atıldı.

LİKYA YOLU'NUN FİNİKE - KUMLUCA ARASI YENİ BİR ROTA
Toplantıda 3 ayrı proje görüşüldü. İlk proje, Likya Yolu'nun Finike - Kumluca arasında yeni bir rotadan geçirilerek her iki ilçede de turizm faaliyetlerinin geliştirilmesini ve vatandaşlarımızın yeni iş olanaklarına kavuşmasının sağlanacak Likya Yolu - Vadiler Projesi oldu. Proje kapsamında Finike - Kumluca arasında, 80 km. uzunluğunda, 5 günlük yeni bir yürüyüş güzergahının var olan Likya Yolu'na eklenmesi planlanıyor.

DÜNYA’NIN EN DOĞAL İLÇESİ
İkinci proje, Başkan Köleoğlu’nun seçim kampanyası dahilinde sunduğu Kumluca’nın "Dünya’nın En Doğal İlçesi" olması yolunda atılacak ilk adımları içeriyor. Bu proje "Alakır Vadisi Organik Tarım Geliştirme Projesi" olarak belirlendi. Belediye ile Karacaören Doğa Kültür Turizm Tanıtma ve Dayanışma Derneği ve Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası'nın ortaklaşa yürüteceği proje kapsamında Alakır Vadisi'nde yetişen yerel ürünlerin desteklenmesi ve geliştirilmesi, organik ürün sertifikalarının alınması ve bu çalışmaların kooperatifleşmeyle güçlendirilmesi görüşüldü. Aynı proje kapsamında, kırsal kalkınmaya destek olmak üzere, yerel ve organik ürünlerin yerinde sunulması ile eko turizm ve agro turizm faaliyetlerine başlanması da planlanıyor.

KIRSALDAKİ MAHALLELERİMİZ ŞAHA KALKACAK
Konu ile ilgili açıklama yapan Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu; “Uygulamaya koyacağımız 5 yıllık planlar içinde ‘Kumluca'nın Dünyanın En Doğal İlçesi’ olması hedefi bizim için birinci derecede önceliklidir. Belediye, dernekler, Ticaret ve Sanayi Odası ile kooperatifin ortaklaşa yürüteceği bu çalışmanın bir ilk olacağını, bu yolda birlikte yürüyeceğimiz sivil toplum kuruluşları ve Sanayi Odası ile buluşarak ilk adımları atmaya başlamaktan son derece mutlu oldum. Çünkü bu projeler ilçemizin kırsalını geleceğe hazırlayacak. Bu projeleri sonuçlandırdığımızda kırsaldaki mahallelerimiz şaha kalkacak” dedi.

OLYMPOS-ÇIRALI CARETTA CARETTA ÜREME KUMSALI
Toplantıda görüşülen üçüncü konu ise, Olympos-Çıralı Caretta caretta üreme kumsalında, izleme-koruma çalışmaları yapan SS Ulupınar Çevre Koruma Geliştirme ve İşletme Kooperatifi ile Kumluca Belediyesi arasında bir iş birliği protokolü imzalanması oldu.