Akdeniz Üniversitesi Kumluca Meslek Yüksekokulu (MYO) Seracılık Programı ve Bahçe Tarımı Programı öğrencileri “Growtech 19. Uluslararası Sera, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Ekipmanları Fuarı’nı gezip, incelemelerde bulundu.

Seracılık Programı ve Bahçe Tarımı Programı öğrencileri derslerinde almış oldukları teorik ve uygulamalı eğitimin bir parçası olarak sera ve teknolojileri, tarım teknolojileri ve ekipmanları, sulama sistemleri, tohumculuk, fidecilik, bitki besleme, bitki koruma, biyolojik mücadele, tarımsal makine ve ekipmanları alanlarında sektörün lideri konumuna gelen firmaların tamamının bir arada olduğu fuar vesilesiyle çok değerli incelemeler yapma fırsatı buldular.

Öğrencileri ile birlikte her yıl düzenli olarak Growtech Tarım Fuarını mutlaka ziyaret ettiklerini dile getiren Kumluca MYO Öğretim Görevlileri Dr. Nimet Aydoğan, Mustafa Can, Hüseyin Kalkan, Esmanur Demirel ve Onur Vural, “Okul olarak öğrencilerimizin almış olduğu eğitime ne kadar önem veriyorsak, tarım sektörü ile olan bağlarını kuvvetlendirmeyi ve gelecek vizyonlarını genişletmeyi de bir o kadar önemsiyoruz. Ülke olarak daha iyi bir tarım geleceği hayali içerisindeyiz ve bu hayallere ulaşmanın yolunun öğrencilerimizi sadece okul ile sınırlamayıp, aynı zamanda güncel teknolojiyi yakından takip edebilecekleri her türlü alana taşımaktan geçtiğinin bilinciyle hareket ediyoruz.” dedi.

Öğrenciler fuar sayesinde faydalı bilgiler edindiklerini işaret ederek, tarımsal üretim konusundaki vizyonlarını genişleten teknik inceleme gezisi için kendilerine bu fırsatı tanıyan organizasyon ekibine teşekkür etti.