Kumluca Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri hazırladıkları “Geleceğimize Işık Tutacak Staj” adlı projenin Ulusal Ajans tarafından kabul görmesi dolayısı ile Macaristan Budapeşte’ye gidiyor. 17 Aralık’ta başlayıp 30 Aralık’ta tamamlanacak olan 14 günlük geziye 10 öğrenci ve başlarında 2 refakatçi öğretmen katılacak. Geziye katılacak 10 öğrenciyi temsilen iki öğrenci ve METEM Müdürü İlker Akın ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin Kumluca Kaymakamı Hakkı Uzun’u ziyaret etti. Aynı Ekip Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya’yı da ziyaret etti.

Ziyaret esnasında açıklama yapan Kumluca Kaymakamı Hakkı Uzun, “Öğrencilerimizin geleceğe hazırlanmasında bu tür projelerle eğitimlerinin desteklenmesi çok önemlidir. Kabul görülen projeniz için idareci, öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyorum. Çok faydalı olacağına inandığım gezinizin şimdiden başarılı geçmesini diliyorum” dedi.

Kumluca Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İlker Akın; “ “geleceğimize Işık Tutacak Staj” adlı Erasmus Plus projesi ile Metal teknolojileri alanında hassas kalıp yapım aşmaları, hassas kalıplara uygulanan tahribatla ve tahribatsız muayene işlemlerinde ışıl işlem uygulamaları konularında staj görecek olan Fatih Kumluca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okulu Öğrencilerine teknolojik yenilikler ile bilgi ve beceri kazandırılması, istihdam olanaklarının arttırılması amaçlanıyor” dedi.