Ak­de­niz Üni­ver­si­te­si (Aü) Kum­lu­ca Mes­lek Yük­se­ko­ku­lu (Myo)’Nda “Ta­rım­sal Üre­tim­de Ve­rim­li­lik Açı­sın­dan Güb­re­le­rin Rolü Ve Pa­zar­lan­ma­sı” Ko­nu­lu Bir Se­mi­ner Dü­zen­len­di.

Al­tın­tar Tarım A.Ş. Tür­ki­ye Tek­nik Mü­dü­rü Zi­ra­at Mü­hen­di­si Hü­se­yin Gün’ün ka­tıl­dı­ğı se­mi­ner öğ­ren­ci­ler ta­ra­fın­dan ilgi ile takip edil­di. Açı­lış ko­nuş­ma­sı­nı yapan MYO Mü­dü­rü Dr. Öğ­re­tim Üyesi İlker Sön­mez “Se­ra­cı­lı­ğın yoğun bir şe­kil­de ya­pıl­dı­ğı Kum­lu­ca il­çe­miz­de özel­lik­le üre­ti­ci­le­ri­miz ta­rım­sal ve­rim­li­lik ar­tı­şı sağ­la­mak ama­cıy­la güb­re­le­re baş­vur­mak­ta­dır. Verim ar­tı­şı için gübre kul­la­nı­mı kadar, kul­la­nı­lan güb­re­nin mik­ta­rı ve za­ma­nı da önem arz et­mek­te­dir. ” dedi.
Ül­ke­miz­de­ki ta­rım­sal üre­ti­min ülke nü­fu­su­na ye­te­bil­me­si adına hızlı bir artış içe­ri­si­ne gir­me­si ge­rek­ti­ği­nin al­tı­nı çizen Hü­se­yin Gün, se­mi­ne­rin­de şu ifa­de­le­re yer verdi: “Artık üre­ti­ci­le­ri­miz verim he­def­le­ri­ni es­ki­ye göre daha yük­sek nok­ta­la­ra çı­kar­ma­ya baş­la­dı. Bu bi­linç­te olan­lar zaten ya­pıl­ma­sı ge­re­ken­le­rin ba­şın­da “Top­rak Ana­li­zi” ko­nu­su­nun bu­lun­du­ğu­nu çok iyi bi­li­yor. Güb­re­ler her ne kadar verim ar­tı­şı sağ­la­sa da uy­gu­la­na­cak olan güb­re­nin mik­ta­rı­nı, ya­pı­la­cak olan top­rak ana­li­zi­nin so­nuç­la­rı be­lir­le­mek­te­dir. Hedef verim de­ğer­le­ri­ne ulaş­ma­nın yolu; doğru gübre, doğru mik­tar ve doğru zaman üç­le­me­si ile müm­kün ola­cak­tır”.