Maki Fide İşletme Müdürü Ziraat Mühendisi Kamile Arışlı’nın katıldığı seminer öğrenciler tarafından ilgi ile takip edildi.

KUMLUCA ÇİFTÇİSİ AÇISINDAN SON DERECE SEVİNDİRİCİDİR

Açılış konuşmasını yapan MYO Müdürü Doç.Dr. İlker Sönmez “Günümüz seracılığının vazgeçilmez bir parçası olan fidelerin bu denli gelişim kaydetmiş olması hem ülkemiz tarımı hem de Kumluca çiftçisi açısından son derece sevindiricidir. Tarımsal verimlilik açısından çeşitli hastalıklara karşı dayanımı yüksek aşılı fidelerin tercih edilmesi her geçen gün üretim potansiyelimizi bir üst basamağa taşımaktadır” dedi.

Tarımsal açıdan kendi insanlarımızın ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına sağlıklı ve kaliteli tarım ürünlerinin altını çizen Kamile Arışlı, seminerinde şu ifadelere yer verdi; “Üreticilerimiz daha az tarımsal mücadele ilaçları kullanmak amacıyla yetiştiriciliğini yapacağı bitkinin özellikle hastalıklara karşı dayanımının yüksek olması noktasına dikkat etmektedir. Bu hususta aşılı fideler ve yerli tohumlar bir adım öne çıkmaktadır. Ülke tarımının daha iyi bir noktaya gelebilmesi özellikle bu tür yeniliklerin yakından takip edilmesi ve zaman kaybetmeden uygulamaya aktarılması ile mümkün olacaktır”.

Kumluca MYO Müdürü Doç.Dr. İlker Sönmez seminer sonrasında Ziraat Mühendisi Kamile Arışlı’ya günün anısına teşekkür belgesi takdim etti.