Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Kumluca Meslek Yüksekokulu (MYO) İşletme Yönetimi programı öğrencileri, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü çerçevesinde Kumluca Kasapçayırı Ortaokulunda eğitim gören engelli öğrencilerin kendilerini daha özel hissetmeleri adına farkındalık etkinliği düzenledi.

Etkinlik programı kapsamında engelli kardeşlerini Kumluca Meslek Yüksekokulu bünyesinde ağırlayan İşletme Yönetimi programı öğrencileri özel misafirleri için mini bir eğlence programı düzenledi. Engelli öğrenciler için toplu doğum günü kutlaması yapılarak pastanın üzerindeki mumlar dilekler tutularak söndürüldü. Bolca eğlenilen etkinlik süresince öğrencilerinde yüzlerinden gülücükler eksik olmadı.

Kumluca Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İlker Sönmez; “Nasıl tohumlar toprağa emanet ise engelli bireylerimiz de toplumumuza yani bizlere emanettir. Bizler sadece belirli gün ve haftalarda değil her zaman onların yanında olmalı ve bu desteğimizi sonuna kadar hissettirmeliyiz” dedi.

İşletme Yönetimi programı danışmanı Öğr.Gör. Özer Coşman, “Bir birini seven insanlar için engeller bir tatlı tebessümden ibarettir sözünden hareketle, öğrencilerimin istek ve gayretleriyle bu tebessümü daha büyüttüğümüzü düşünüyorum” diye konuştu.

Bol bol kahkahaların atıldığı etkinlik programı İşletme Yönetimi öğrencilerinin engelli kardeşlerine hediyelerini vermeleri ile sona erdi. Kumluca Kasapçayırı Ortaokulu Müdür Yardımcısı Nurten AKDOĞAN’ın yaşanılan güzel gün için öğrencileri adına teşekkür etmesinden sonra okuldan ayrıldılar