Kumluca Belediye Meclisi Mustafa Köleoğlu Başkanlığında bir eksikle toplandı
Meclis açılış ve yoklama ile başladı. Ardından belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, ülke gündemindeki gelişmeleri ve Şubat Ayı içindeki özel günleri konu edinen açılış konuşmasını yaptı.

Ardından parti sözcüleri grupları adına söz alarak gündem dışı görüş ve düşüncelerini aktardı.
Parti grup sözcülerinin eleştirilerine yanıt verdiği konuşmasında, belediye yönetiminde tasarruf yaparak, 13 adet birim müdürlerinin kullandığı araç aldıklarını belirten Başkan Köleoğlu, Belediyenin ilçeye bağlı Karşıyaka, Beykonak, Mavikent Mahallelerindeki boş arazilerin tapusunu temin ettiklerini anımsattı.

Başkan Köleoğlu; “Çok ciddi bir tasarruf politikası ile uğraşıyoruz. Aldığımız araçlarımızı hiçbir kredi kullanmadan nakitle satın alıyoruz. Bundan sonra belediyenin arazi ve taşınmazlarını sahip çıkacağız. Belediyemizin tapulu arazisinde işgalci kim varsa bir an önce bu yerleri boşaltsın. Buna müsaade etmeyeceğiz. Buradan Kumluca belediye meclisinden tüm kamuoyuna duyuruyorum” dedi.
31 Mart sonrası yapılan ilk meclis toplantısına katılmayan AK Partili meclis üyelerinin imar komisyonunda yer almaması sonucu, AK Partili Meclis Üyesi Halil Karataş konuyu yargıya taşımıştı.

Antalya 2. İdare mahkemesinin 2019/674 esas sayılı kararı gereği iptal edilen 2019/21 sayılı meclis kararı içeriğindeki açılış ve yoklama yeniden görüşüldü. Meclis katibi yeniden seçildi. Başkan vekili, encümen üyesi, imar komisyonu, plan ve bütçe komisyonu yeniden belirlendi. Meclis toplantı günleri, denetim komisyonu raporuyla ilgili bilgilendirme yeniden yapıldı. Belediye Başkanının 2018 yılı faaliyet raporu yeniden görüşüldü.

Antalya 2. İdare Mahkemesinin 2019/674 esas sayılı kararı gereği iptal edilen 2019/30 sayılı meclis kararı içeriğindeki Tarihi Kentler Birliği Meclis Üyesi’de yenilendi.
Antalya 2. İdare Mahkemesinin iptali nedeniyle yenilenen seçimler sonucunda, meclis katipliğine, Ayhan Aytekin ve Rabia Demir seçildi.

Meclis Başkan Vekilliğine Mehmet Toprakcı ve Batuhan Mutlu Engin seçildi.
Encümen Üyeliklerine Kerem Kaya Turan ve Hasan Hoyrazlı seçildi.
İmar Komisyonuna Yanar Kaymak ve Ali Okur seçildi.

Plan ve Bütçe Komisyonuna Mehmet Özgür Erkan, Kerem kaya Turan ve İsmail Başar seçildi.
Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği Üyeliklerine Mehmet Toprakcı ve Batuhan Mutlu Engin seçildi.
Kumluca Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısında Antalya Kadastro Müdürlüğü talepleri üzerine Ortaköy, Sarıcasu, Beşikçi Mahallelerinde gerçekleştirilecek kadastro çalışmalarında görev alacak bilir kişilerin onaylanması yapıldı. Daha önceden belirlenen isimler oy birliği ile meclisten geçirildi.

Antalya 2. İdare mahkemesinin 2019/674 esas sayılı kararı gereği iptal edilen komisyonlar için konuşma yapan Kumluca belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu; “Kanunda seçim olduktan sonra belediye meclisi kendiliğinden toplanır. Belediye başkanının davet etmesine gerek yok. Tıpış tıpış herkes kendi buraya gelir diyor. Yazı İşleri Müdürlüğümüz, 2 gün hafta sonları çalışma günü olmadığını düşünerek, yedinci gün meclis üyelerimize yazı tebliğ ediyor. Seçim sonrası misafirlerimiz geliyor. O yoğunlukta, hukukçumuz hemen bizi uyarıyor. Cumartesi Pazar ayrımı yok. Kanun çok net seçimden sonra mazbata alındıktan sonra 5 gün içinde herkes meclise gelir. Türkiye’deki 1600 belediye aynısını yaptı. Teknik olarak yapılmış bir hata. Hem SMS'lerle hem telefonlarla, hem de yazıyla tüm siyasi parti meclis üyelerine tebliğ ettik. Konuyu meclis üyelerine izah ettik. Tebliğ etmezsek bile kanunen tüm meclis üyelerinin yaptığımız meclis toplantısına kendiliğinden gelmesi gerekiyordu.

Devamında sayın Halil Karataş bey efendi mahkemeye götürdü olayı. Dedi ki ben bireysel olarak bunun mücadelesini vereceğim. Neden vereceksin sayın meclis üyem. Ben burada o gün gelmedim. Kumluca’daki oy vermiş kendi seçmenim umurumda değil. Ben oraya geldim. İçeri girmedim. Belediyenin çevresinde görenler var çünkü. Elime bir koz geçti. Onu mahkemeye götürdüm. Hatta Mustafa başkan diyor ki yargı bağımsızdır. Yoo ben o zamandan kazanacağımı biliyordum. Mustafa başkana söyledim. Mustafa başkan inanmadı. Ve ben bugün başardım diyor. Şimdi geldiğimiz noktada ben hala demeye devam ediyorum. Yargı bağımsızdır. Ben beş gün içerisinde ilk meclis toplantısını yapmak zorundaydım. Çünkü 1600 belediye Türkiye meclis toplantısını yaptı. Ben de yapmak zorundayım. Halil Karataş haklı olarak tepki gösterdi. İlk meclise gelmedi. Tabi yeter sayısı olmazsa belediye başkanı otomatikman düşüyor. Düşünce de Acaba tekrar yeniden seçimler yeniler mi. Bu nafile davranışlarla dolayısı ile Halil Karataş sen kazandın. Kumluca kaybetti. Çok mu sevinçlisin. Çok mu mutlusun. Çok mu bu konudan göbek atacak kadar oynayacak kadar sevinç yüzünde gülücükler çıkıyor. Sayın Halil Karataş” dedi.