Kumluca Belediyesi Ocak Ayı Olağan Toplantısında personelin fazla mesai ücretleri, belediye bünyesinde çalışan personelin sözleşmeli personel statüsüne geçirilmesi, yeni ticaret alanları il ilgili talepler gibi konuların görüşülmesinin yansıra yeni kültür merkezinin adının belirlenmesi ve b...elediyenin yeni logosunun oylanması gerçekleştirildi

Kumluca Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Falay’ın, 30 Mart 2014 tarihi itibarıyla 6360 sayılı Kanun gereğince 3 Beldenin İlçe Belediyesine bağlanması, bu kapsamda üç belde ve 41 Mahalleyi temsil edecek olması nedeniyle, mevcut Kumluca Belediyesine ait Logonun değiştirilmesi talep edildi

Başkan Yardımcısı Süleyman Falay’ın talebi Mecliste incelendi. Logolara bakıldı. Yapılan müzakere sonucunda Panama Tasarım ve Reklamcılık Şirketinin hazırlamış olduğu ve kapanan üç belde belediyesinin Logolarının özelliklerini de kapsayacak şekilde oluşturulan logo üzerinde görüşülmeler ve incelemeler yapıldı. Gündem konusu olan logo üzerinde görüşmelerin tamamlanması sonucunda, Adı geçen şirkete yaptırılan logonun Kumluca Belediyesi Logosu olarak kabulü ve kullanılması hususu oylamaya sunuldu. Yapılan oylama neticesinde 2 oy çekimser (Çekimser oylar CHP ‘li Meclis Üyeleri Seyfi ARIKAN, Ramazan ULUŞAR) ve 22 oy kabul olmak üzere oy çokluğu ile Logonun 5393 Sayılı Kanun’un 18. Maddesinin (n) bendi uyarınca kabul edildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Falay’ın ikinci talebi de; Bağlık Mahallesi Kiremithane Sokak üzerinde bulunan 369 ada 5 parsel taşınmaz üzerinde Belediye tarafından yapılan Kumluca Kütüphane ve Kültür Merkezi binası tamamlanmış olup, önümüzdeki günlerde açılışı gerçekleştirilecek olan binanın adına Milli Şair ve İstiklal Marşımızın yazarı olan Mehmet Akif Ersoy’ un isminin verilmesi için, 2018 Ocak ayı Meclis gündemine alınarak ismin belirlenmesi hususunda oldu.
Kumluca Belediye Meclisinde görüşülen talepten sonra Yeni Yapılan Kültür Merkezinin adı ‘KUMLUCA MEHMET AKİF ERSOY KÜLTÜR MERKEZİ’ olmasına meclis üyelerinin oy birliği ile karar verildi.