Kumluca Belediyesi Başkanlık Makamında yapılan toplantıda İlçe Merkezinde bulunan Eski Cami, Yeni Cami, bahçelerindeki müştemilatlar ve iki ayrı dairenin Kumluca Hayır Vakfı tarafından Türkiye Diyanet Vakfına devir edilmesi için karar birliğine varıldı.

Toplantıya Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Kumluca Müftüsü Hacı Kahraman, Belediye Meclis Üyesi Yusuf Göven, Kumluca Hayır Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Albayrak ve Yönetim Kurulu Üyeleri İsmail Değirmenci, Muharrem Tosun, Ali Acarer ve Yusuf Duran katıldı.

Toplantı da konuşma yapan Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya; “İlçe merkezimizde bulunan bu iki cami ve bahçelerindeki Kuran Kursu, toplantı salonu gibi yapılar ve yine vakfa ait olan iki ayrı daire Kumluca Hayır Vakfı bünyesindeydi. İki camimiz, Türkiye Diyanet Vakfı kurulmadan önce yapıldığı için camilerimizin giderleri bu vakıf aracılığıyla karşılanmıştır. Artık ülkemizde Türkiye Diyanet Vakfı gibi devlet garantisi altında bir kurum var. Bu yüzden camilerimizin ve müştemilatlarının bir an önce Türkiye Diyanet Vakfına devir edilmesinde fayda görüyorum. Bu alanlar halkımızın ortak kullanım alanlarıdır. Bir vakfa ait olması her açıdan sıkıntılar doğurabilir. Mesela bu vakfın izni olmadan camilerimizde ve bünyesindeki yapılarda tadilat bile yapmayız. Yaptığımız toplantıda Kumluca Hayır Vakfı Yönetim Kurulu ile bu alanların bir an önce Türkiye Diyanet Vakfına devir edilmesi kararına vardık” dedi. Bu kararların hukuki zemine oturması için önce vakıf yönetim kurulu toplanacak. Yönetim Kurulda karar alacak ve diğer devir işlemler yapılacak.