İmzalanan protokol neticesinde Tatvan Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü tarafından "Domates Üretimi ve Fide Yetiştiriciliği Projesi" hazırlandı.

Proje ile Bölgesel bazda Çiftçilerimiz arasında Tarım, Seracılık, Hayvancılık alanlarında Bilgi ve Tecrübe paylaşımını sağlayarak ürün çeşitliliği oluşturmak, üretim metotlarının geliştirilmesi ve Çiftçilerimize alternatif üretimlerle alternatif kazanç yolları sunarak Çiftçilerimizin desteklenmesi ve Ülke Tarımının geliştirilmesi hedeflenenproje kapsamında projenin ilk aşaması olarak Tatvan Adabağ köyünde domates yetiştiricileri ile toplanılarak Gelin Kardeş Olalım Projesi ve Domates Üretimi ve Fide Yetiştiriciliği Projesi’nin tanıtımı yapıldı. Projenin Tanıtım toplantısının ardından, Tatvan Ziraat Odası Başkanlığına ve Tarım ve Orman Bakanlığı İlçe Müdürlüğü ekipleri, Domates Üretimi ve Fide Yetiştiriciliği hakkında bilgi edinmek için Kumluca’ya geldi.

Kumluca Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ve Ziraat Odası Başkanlığına bağlı temsilciler tarafından Bitlis’in Tatvan İlçesine iadeyi ziyarette bulunuldu. Kumluca Tarım ve Orman İlçe Müdürü İsa Akşit ve Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce Başkanlığındaki heyet önce Tatvan Ziraat Odası başkanlığını, ardından da Tatvan Tarım ve Orman Bakanlığı İlçe Müdürlüğünü ziyaret etti.

KUMLUCA BELEDİYESİ'NİN HEDİYESİNİ DE TAKDİM ETTİLER
Ziyaretle ilgili açıklama yapan Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce; “Gelin Kardeş Olalım Projesi kapsamında Şubat ayında Tatvan heyeti ilçemizi ziyaret etmişti. Tatvan’dan gelen misafir çiftçi heyetimizi, ilçemizdeki fidelikleri, seraları ve meyve bahçelerini gezdirmiştik. Şimdi de Tarım ve Orman Bakanlığı İlçe Müdürlüğü ekiplerimiz ile birlikte Kumluca Ziraat Odası olarak Tatvanlı kardeşlerimize iadeyi ziyarette bulunduk. Tatvan, Tarım ve Orman Bakanlığı İlçe Müdürlüğü, Ziraat Odası Başkanlığı ve İlçe Kaymakamlığını ziyaret ettik. Domates Üretimi ve Fide Yetiştiriciliği konularında bilgi paylaşımı yaptık. Çok verimli bir gezi oldu. Ziyaret ettiğimiz kurum ve kuruluş temsilcilerimize Kumluca Belediye Başkanımız Mustafa Köleoğlu’nun hediyesi olan fincan takımını ve 20. Tarım ve Seracılık Festivali anısına yapılan poşu’yu götürdük. Ziraat Odası tarafından hazırlanan fincan takımını, ilçemizde yetişen Ejder Meyvesini ve yine yöremize has Turunç Reçelini hediye ettik” dedi.