Toplantıda, Herhangi bir muhtarımız belediyemize geldiğinde başkan toplantıdaysa başkan yardımcılarına yönlendiriliyor, 3 ayrı belediye başkanımıza iletilen sorunlar belediye başkanı dahil tüm birimlerimiz tarafından paylaşıldığını, başkan yardımcısına iletilen bir şikâyetin başkanın haberi olmadığı kanısı kesinlikle oluşmaması gerektiğini belirten Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu; “Muhtarlık ayrı belediye başkanlığı ayrı dense de muhtarlık bizim başımızın tacıdır.

Biz Büyükşehir, Belediye ve Muhtarlıklarımızı beraber hareket eden bir ekip olarak görüyoruz. Muhtar, sadece mahallesinde seçilmiş bir insan değil, aynı zamanda da belediyeyi temsil eder. Bulunduğu ilçenin belediye başkanını da temsil ettiği için yaptığı hizmetler kendi başına yapabileceği hizmetler değildir. Biz belediye başkanıyla birlikte bu hizmeti yaptık diyebilmelidir. Bunu yaptığınız zaman toplumdan da çok büyük bir takdir alıyorsunuz. Belediye başkanı da takdir alır. İnsanlarımız bu insanlar beraber çalışırsa mahallemizi güzelleştirirler diye düşünüyor. Hiçbir ayrıştırma yapmadan 7 aylık süreçte şimdiye kadar devam ettirdik. Aynısını bundan sonra da devam ettirmemizi istiyorum. Günler su gibi geçiyor. 5 yıllık sürenin yaklaşık 1 yılı geçti. Geri kalan 4 yıl içinde birlik ve beraberlik içinde çalışmalarımızı devam ettirelim. Muhtarlarımız mahallelerimizde belediyemizi temsil ediyor dedik. Öyleyse belediyemizin kapısı muhtarlarımıza 24 saat açıktır.

Hiçbir muhtarımız kılıçları kuşanıp, muhtarlıktan öte genel siyaset yapacağım diye gelmesin. 5 yıl boyunca ben buradayken siyaset yapmayalım. Ben buraya çalışmaya geldim. Benim soy ismim Köleoğlu. Köle. Ben 5 yıl boyunca Kumluca halkına çalışmaya, köle olmaya geldim. Dolayısı ile bizimle birlikte huzurluca çalışmak isteyen muhtarlarımızın süpürgesi oluruz. Kumluca Belediyemiz adına söylüyorum.

Mahallelerimizdeki her türlü hizmeti yapmaya hazırız
Bize gelen sorunları önce kendi aramızda istişare ediyoruz. Sorunun çözülmesi birazcık zaman alabiliyor. Ama siz sorunlarınızı yazdırın. Mutlaka değerlendiririz. Bizim için sorunlarınızın belediyemiz tarafından takip edildiğini bilmeniz çok önemlidir.

4 yıl sonra sizlere mahalle halkınız siz belediye başkanına kırıcı laflar söyleyebildiniz mi demeyecekler. Mahallemize hangi hizmeti yaptığınızı soracaklar.

Biz bu göreve kavga etmek için değil çalışmak için geldik. Büyükşehir belediye başkanımız yanımızda. Bir mahallemize hizmet etmek için ilçe belediyesi yetmiyor. Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok ihtiyacımız var. Büyükşehir Belediye Başkanımız bir tane muhtarımla ilgili bir sorun duymak istemiyorum diyor. Bize her toplantıda bunu söyler. Benim bir eksiğim hatam varsa bunu Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’e mutlaka iletin.

Mahallelerdeki sorunları ben değil en iyi siz bilirsiniz.
Mahalledeki garibanı siz biliriniz. Sıkıntıları siz bilirsiniz. Kimin evine su girdi en iyi siz bilirsiniz. Hangi vatandaşımızın dar gelirli bilen sizinsiniz.

Hangi sokakta sıkıntı var bunu bilen sizsiniz. Benim bir tane bile olsa muhtarımla gerginlik yaşama lüksüm var mı?.
5 yıllık kalkınma planımızı meclisimizden tüm partilerimizin desteği ile geçti.

Büyükşehir Belediye Meclisimize ve Başkanımıza teslim ettik. Kitapçığın bir tanesini kanun gereği Cumhurbaşkanımıza teslim etmemiz gerekiyordu. Onu da teslim ettik. Kumluca da yapılacak 5 yıllık kalkınma planı her şeyiyle hazır durumda. Eskiden belediyeler 5 yıllık kalkınma planını yapamıyordu. Artık yeni kanun geldi.

Kumluca’mızda gerçekleştirilmesi gereken birçok proje var. Biz 3 Nisan’da göreve başladık. 2019 yılının bütçesiyle yatırım yapıyoruz. Değerli belediye başkanlarımız kendilerine göre harcama ve planlama yapmış olabilirler.

1 Ocaktan itibaren 2020 yılının bütçesiyle yatırım yapmaya başlayacağız. Bu bütçe yeni meclisimizin onayından geçen bütçe olacak.

1 Ocaktan itibaren Kumluca’mız hızlı bir yükselişe geçecek. Kumluca’mıza yeni bir sanayi sitesi kazandırma projemiz var. Kumluca Belediyemize ait yeni bir benzin istasyonu açma projemiz var.

Çünkü bu tür yatırımlara ihtiyacımız var. 3 katlı daha kullanışlı bir düğün salonu projemiz var. Kumluca’mızı ekonomik olarak kalkındırmamız gerekiyor.

Hortum afetinden dolayı yardım geldi. Ama o yardımdan bir kuruş dahi stadımıza ödenek gelmedi. Bu stadımızı ayağa kaldırmak zorundayız. Bu zorunluluk muhtarların değil. Kumluca Belediyesinin zorunluluğudur. Stadımızı yapmak için ekonomiye ihtiyacımız var. Kumluca Belediyemizi şaha kaldırmamız gerekiyor. Kumluca’mızı şaha kaldırmak için 1 Ocaktan itibaren tüm projelerimizi hayata geçirmeye başlayacağız.

Ben Kumluca’yı düşünüyorum. 5 yıl sonra ben gelirim gelmem. Ben alnımın akı ile çalışırım. Ben Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ partinin desteği ile yola çıktım. Onların boynunu aşağı eğdirmedim. Meclis üyelerim var. Bazen yemek bile yemeden gelen misafirlerimizi karşılayan başkan yardımcılarımız var. Bizim inanıp, gözümüzü karartıp 5 yıl boyunca gece gündüz çalışmamız gerekiyor. 5 yıl boyunca halk bizi takdir eder.

2020 YILI KUMLUCA’NIN KALKINMA STARTININ VERİLDİĞİ YIL OLACAK
Muhtarlarımızla ilçemizin sorunlarını ve çözümlerini birlikte istişare etmek için toplandık.
Muhtarlarımızla birlikte hoş sohbet ettik. Beraber kahvaltımızı yaptık. Kumluca’mızın daha da kalkınabilmesi için birlik beraberlik içerisinde neleri yapmamız gerekiyor. Eksiklerimiz nelerdir. Bugüne kadar yaptıklarımız nelerdir. Bundan sonra Kumluca’mızı şaha kaldırmak, tek yürek olup hep birlikte beraber olmak için birbirimize söz verdik. Bunu başaracağız. Burada belediye başkan yardımcılarımıza, meclis üyelerimize,muhtarlarımıza ve birimlerimizdeki müdürlerimize hepsine yarı ayrı teşekkür ediyorum. İnşallah 2020 yılı tamamen Kumluca’nın kalkınma startının verildiği bir yıl olacak. Bunu Büyük Ailemize göstereceğiz.Yaşatacağız” dedi.