KUMLUCA HALK KÜTÜPHANESİ MEHMET AKİF ERSOY KÜLTÜR MERKEZİNE TAŞINDI.

1989 yılından bu yana Kumluca Eski Belediye işhanında Faaliyet gösteren Kumluca Halk Kütüphanesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezine taşındı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Kumluca Halk Kütüphanesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde hizmete başladı. Pazar ve Pazartesi hariç hafta içi her gün faaliyet gösteriyor. Öğlen arası personel yetersizliğinden dolayı açık olmayıp saat 8.30 -17.30 arasında hizmet vermektedir. Hizmetten faydalanmak için sisteme kayıt olmanız yeterlidir.
Halk Kütüphanesinden edinmiş olduğumuz bilgilerle 16 bin 500 tane kitap mevcuttur. Kitap kategorilerinde Felsefe, Psikoloji, Din Bilimleri, Toplum Bilimleri, Edebiyat, Tarih, Sağlık Bilimleri, Bilim ve Teknoloji, Çocuk Kitabı, Kişisel Gelişim kitapları kategoriler halinde ayrılmaktadır. Kütüphanede okul öncesi, çocuk, genç, yetişkin ve 65 yaş üstü yararlanmaktadır. 55 adet süreli dergi yayını içerik olarak Edebiyat, Tarih, Felsefe, Teknoloji vb kategorilerde dergi yayını bulunmaktadır.
ÇOÇUK BÖLÜMÜ 
Okul Öncesi Çocuk Bölümü olarak düzenlenmiş olup 3-7 yaş arası çocuklara hizmet vermektedir. Çocuklar için kütüphane mobilyaları ve donanım malzemeleri tasarlanmıştır. Okul Öncesi Çocuk Bölümü’nün çocukları kitap, okuma ve araştırma bilinci kazandırmak amacıyla çocuklara uygun rahat, aydınlık ve eğlenceli bir ortam sunulmuştur. 5 bin çocuk kitabı bulunan kütüphanede 15 yaşına kadar çocukların çalışabileceği ortam kazandırılmıştır. Çocuklara küçük yaşlardan itibaren iyi birer okur olma bilinci ve alışkanlığı kazandırmak amacıyla zengin ve güncel bir koleksiyon oluşturulmuştur.
MODERN BİR KÜTÜPHANE ORTAMI 
Eski Belediye işhanındaki kütüphanenin yetersiz kaldığı ve yeni kütüphanenin öğrencilerin ferah, rahat, modern bir kütüphane ortamı sunmaktadır. Öğrencilerin ve vatandaşların kütüphaneye erişimin kolay sağlanmaktadır. Öğrencilerin ders çalışma verimini arttıracağı ve yeni kütüphanenin fiziki ortamının grup halinde çalışma ve birlikte üretme duygusunu pekiştiren bir ortam sunmaktadır. 
Haber: Hamide Koçubaba