Edirne’de 660. Kez düzenlenecek olan ‘’Yağlı Güreşin Olimpiyatı’’ olarak bilinen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, geçmişin emanetini geleceğe taşımanın gururuyla bir kez daha pehlivanları kardeşlik, centilmenlik ve yiğitlik düsturuyla buluşturacak.

Kumluca Belediyesi Güreş Takımı, 9-10-11 Temmuz tarihleri arasında EdirneSarayiçi Er Meydanı'ndaseyircisiz olarak gerçekleştirilecek olan 660’ıncı Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşlerine katılmak üzere yola çıktı. Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, güreş takımını Tarihi Kırkpınar Güreşleri’ne uğurladı. Dualar ve tatlı ikramları ilebelediye binası önünden yola çıkan Kumluca Belediyespor Güreş Takımı her yıl olduğu gibi bu yılda güreşlere iddialı hazırlandı.

Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, ‘’Kumluca’mız geçen günlerde önemli bir olaya şahitlik yaptı. Kumluca’daki er meydanlarında ilk meşaleyi Kumluca’dan yaktık. Bunun devamında da Kırkpınar’ımızda gerçekleşecek güreşlerimiz. Kumluca’daki pehlivanlarımızda dualı çayırlarımıza hazırlar. Onlara Allah derman versin diyoruz. Burada bütün güreşçilerimizi desteklemek için otobüslerimizin yanındayız. Biraz sonra yola çıkacaklar ben buradan sizlerin huzurun bütün güreşçilerimize tekrar Allah derman versin diyorum’’ dedi.

Kumluca’dan 45 pehlivanın katılacağı 660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, 9 Temmuz’da başlayacak.