İki Yıl önce Akdeniz Üniversitesi Spor Yöneticiliği Bölümü Mezunu 10 Yıl Profesyonel Basketbol Oyuncusu Hakan Bilici tarafından kurulan Kumluca Basketbol Kulübü, artık yerel liglerde mücadele eder duruma geldi. Kulüpte en az 75 genç spor yapıyor. Bunların 25 tanesi kızlardan oluşuyor. Kumluca Basketbol Kulübünde 2003 veya 2004 doğumlular U15 takımını, 2002 doğumlularda U16 takımını oluşturuyor.

Antalya Basketbol Yerel Liginde U15 8 takım, U16 Liginde de 8 takım olmak üzere toplam 16 takım mücadele ediyor. Konuyla ilgili bilgi veren Kumluca Basketbol Kulübü Kurucusu Hakan Bilici; “Kumluca bölgesinde en sevilen spor dalları yağlı güreş ve futbol sporuydu. İlçede yeni bir spor dalı oluşturmak ve güreş ve futbol sevmeyen gençlerimizi de burada spor yapma imkânı sağladık. Her spor dalı ayrı bir hobi olduğuna göre habisi basketbol olan gençlerimizin sayısı ilçemizde bir hayli arttı. İlk başladığımızda takımı kurmakta zorluk çekerken bugün kulübümüzde top koşturan 75’i aşkın gencimiz var. Haftanın üç günü Kumluca Belediyesi Kapalı Spor Salonunda antrenman yapıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Gençlik Hizmetleri İlçe Spor Müdürü Erol Koca ise; “Gençlerimize basketbol sporunu sevdiren Hakan Bilici Hocamıza ve katkıda bulunan Kumluca Belediye Başkanımız Hüsamettin Çetinkaya’ya teşekkür ederim” dedi.