Türkiye'nin en başarılı kooperatifleri arasında yer alan Kumluca Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hakkı Salur, 2017 yılında esnaflara 18 Milyon TL kredi kullandırdıklarım söyledi.

Başkan Salur, çevre ilçe kooperatiflerine kıyasla kooperatifin büyüme oranının 2017 yılı itibarı ile altın çağını yaşadığını dile getirdi.

Kooperatif ile ilgili gazetemize bilgi veren Kumluca Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hakkı Salur, göreve geldiği 1 Nisan 2006'da esnaflarına kullandırılan 2 milyon TL plasman tutarının, 2017 tarihi itibariyle 18 milyon TL'ye yükseldiğini belirtti.

CİDDİ BİR YOL ALDIK
2017 yılına kadar ki mali tabloda plasman artışıyla ciddi bir yol aldıklarının altını çizen Kumluca Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hakkı Salur, “Kooperatifimizin bugünlere gelmesinde en büyük emek değerli ortaklarımıza aittir. Kooperatifimizin bu yılda Olağan Genel Kongresi yapılacak. Kongremizde de tüm ortaklarımıza kooperatifimizin mali durumu hakkında detaylı bilgiler verilecektir. Kooperatifimizin devamlılığının ve başarılı bir ivme yakalamasının sırrı, yönetim kurulu ve personelimizin Halkbankası ile uyum içinde çalışmasının sonucudur. Kooperatifimiz toplamda 1790 ortaklıdır. Bu sayının aktif ve güncel sayısı 1100' dür. Bu ortaklarımızdan kredi talebinde bulunanlara adaletli bir şekilde kredilerden faydalandırdık. Bu kredi döngüsü Kumluca ekonomisine destek sağlamıştır, sağlamaya da devam edecektir” dedi.

ÖDEME ZORLUĞU YAŞAYANLARA KOLAYLIK SAĞLADIK
Ödeme zorluğu yaşayan esnaflara her türlü kolaylığı sağladıklarını hatırlatan Başkan Hakkı Salur, “Kredi kullanan esnaflarımızdan isteğimiz ödemelerini zamanında yapmalarıdır. Bu dönemde otobüs şirketleri mevcut olan araçlarının donanımı veya yenilenmesi için kredi talebinde bulundular. Kumluca nüfusunun %60'ı tarımla uğraşmaktadır. Tarıma endeksli bir ekonomi tablosu olan ilçemizde çiftçi 2 zamanlı ticaret yapar. Sera ve portakal zamanı tahsilat dönüşlerini beklerler. Bununla doğru orantılı olarak da ödemelerinde gecikmeler olabiliyor. Fakat bizde bu ekonomik denklemi bildiğimiz için ortaklarımızı sıkboğaz etmeyerek ödeme konusunda esneklik sağlıyoruz. Kooperatif olarak ödemede sorun yaşayan esnaflarımızın yaşayabilecekleri sorunlarla ilgili bilgi veriyor, elimizden gelen kolaylığı göstermeye çalışıyoruz" diye konuştu.

GENEL KURULA DAVET
Kumluca Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi seçim süreci başladı. 2018'de yapılacak olan seçime aday olduğunu açıklayan Hakkı Salur, “Kumluca Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifimizin 2018 yılında yapılacak olan Olağan Genel Kurul toplantısında başkanlığa aday olduğumu açıklıyorum. 11 yıldır gururla çalıştığım kooperatife bundan sonra da yönetim kurulu başkanı olarak değerli ortaklarımıza hizmet etmek istiyorum. Genel kurulumuza katılan tüm ortaklarımızı sürpriz hediyeler beklemektedir. Tüm esnaflarımızı davalarına sahip çıkmaya davet ediyorum. Saygı ve sevgilerimle” dedi.